'İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR' TARTIŞMASI!

'İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR' TARTIŞMASI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Milletvekili Mehmet Özhaseki ile CHP Milletvekili Çetin Arık arasında “İçimizdeki İrlandalı” tartışması alevlendi.

Özhaseki, “İçimizdeki İrlandalılar diyerek muhalefeti hedef alırken, Arık da bu sözlere karşılık, Özhaseki’nin geçmişte yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, “İçimizdeki İrlandalılar Ergenekon kumpası ile ülkenin aydınlarına, Atatürkçü subaylarına kumpas kurulurken, haşa Allah’a iman eder gibi FETÖ yalanlarına inananlardır” ifadelerini kullandı.

Partisinin, Sarız ve Pınarbaşı ilçelerinde gerçekleştirilen AK Parti 7. Olağan İlçe Kongrelerine katılan Özhaseki, muhalefete yüklendi. CHP’yi eleştiren Özhaseki, “Pandemi sürecinde en başarılı ülkelerden birisi Türkiye” ifadelerini kullanarak, "Pandemiyle mücadelede dünyada belki de en doğru adımları atan tek ülke Türkiye. ABD'de pandemiden dolayı hastaneye başvuranlar 25-30 bin dolar ödüyorken, Batı’da birçok ülke hastalara yetişemiyorken, Türkiye'de bu süreçte peş peşe yeni hastaneler açıldı. Hastalara mağduriyet yaşatılmadı. CHP’nin sağlık sistemimizi eleştirmesi anlamsız ve yersiz. Çünkü pandemi sürecinde en başarılı ülkelerden birisi Türkiye” dedi.

“İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR, TÜRKİYE’NİN BAŞARISINA SEVİNEMİYORLAR”

“Akdeniz'de hakkımızı arıyoruz, ‘Libya'da ne işiniz var’ diyorlar. Suriye'de teröristlerin canını okuyoruz, ‘Suriye'de ne işiniz var Esed ile barışın’ diyorlar. Karadeniz'de doğal gaz buluyoruz, ‘7-8 yıllıkmış’ diyerek beğenmiyorlar” diyen Özhaseki, “Bu habere sevinmeyen Türk vatandaşı olur mu? Kardeşim bir yıllıkta olsa “helal olsun” dersin. Aramaya devam ediyoruz. İskandinav ülkelerinde yüzlerce kez deniyorlar ama bulamıyorlar. Biz sekizinci denememizde bulduk. 18'de bir daha buluruz, 108'de bir daha buluruz. İçimizdeki İrlandalılar, Türkiye’nin başarısına sevinemiyorlar. Büyük ve güçlü Türkiye iddiamızın her defasında yeniden altını çiziyoruz, görmemek için gözlerini kapatıyorlar. Memleket için hayırlı olan bir işe neden sevinmezsiniz ki?" diye konuştu.

“HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ”

Akdeniz’deki gelişmelere de değinen Özhaseki, "Akdeniz'de olanlara dikkat ediyor musunuz? Gemilerimiz Akdeniz'de olmasın istiyorlar. Karadeniz'de bulduğumuz gibi orada da doğal gaz, petrol bulmayalım istiyorlar. Anadolu toprakları dışına bir milim bile adım atmayalım istiyorlar. Türk Gölü olarak anılan Akdeniz'de bugün Yunanistan fink atacak, 13 bin kilometreden gelen ABD ve bununla birlikte Avrupa istediğini yapacak biz de seyredeceğiz öyle mi? Buna izin vermeyeceğiz. Akdeniz'de hakkımızı sonuna kadar arayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK’TAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZHASEKİ’YE YANIT:

“İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR, DEVLETİN KOZMİK ODASINA FETÖ’YÜ SOKANLARDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Genel Başkan Yardımcı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin CHP’ye yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. CHP’nin her zaman ve her koşulda Türkiye’nin çıkarlarını savunduğunu ifade eden Arık, “Biz ne İrlandalı olduk ne de Ali Kemal… Biz Tıbbiyeli Hikmet olduk, biz Hasan Tahsin olduk, biz Mustafa Kemal Atatürk olduk. İçimizdeki İrlandalılar, devletin kozmik odasına FETÖ’yü sokanlardır. İçimizdeki İrlandalılar ülkenin zeki ama körpe çocuklarını FETÖ’ye teslim edenlerdir” diye konuştu. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin ilçe kongrelerinde yaptığı konuşmada CHP’yi hedef alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’ye tepki gösterdi. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklı mücadelesini her zaman desteklediklerini belirten Arık, AK Parti’nin “Büyük Türkiye” iddiasının hamasetten ibaret olduğunu ifade etti. Arık, “Sayın Özhaseki, Türkiye’nin başarısına sevinmediğimizi ileri sürmüş. Sayın Özhaseki bilmelidir ki, biz Türkiye’nin başarıları ile her zaman gurur ve onur duyarız. Ama olmayan yerli ve milli uçağı, her seçim döneminde göklerde uçuran AK Parti yalanlarına inanmamızı da kimse beklemesin”

“İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR HAŞA ALLAH’A İMAN EDER GİBİ FETÖ YALANLARINA İNANANLARDIR”

AK Parti’nin dış politikasının hamasetten ibaret olduğunu ifade eden Arık,  CHP’nin her zaman ve her koşulda Türkiye’nin çıkarlarının yanında yer aldığını belirterek açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ege adaları bir bir Yunanistan tarafından işgal edilip, silahlandırılırken AK Parti hükümetlerini defalarca uyardık. Ama onlar hiç oralı olmadılar. Türkiye’nin dış politikasının Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün engin öngörüsüyle çizdiği rotadan çıkartılmasının Türkiye’yi uçuruma sürükleyeceğini belirterek AK Parti iktidarlarını uyardık ama onlar İhvan sevdasının peşine düşüp, Türkiye’nin çıkarlarını göz ardı etmeyi tercih ettiler. BOP eş başkanlığının Türkiye’nin hayrına olmadığını söyledik ama onlar emperyalistlerin piyonu olmayı tercih ettiler. Dış politikanın akılla yürütülmesi gerektiğini söyledik, onlar hamaseti tercih etti. Gelinen noktada CHP’nin uyarılarının ne kadar haklı ve doğru olduğu ortaya çıktı. Bugün yine uyarıyoruz, Türkiye’nin dış politikası hamasetle değil akılla yürütülmelidir. Türkiye’nin ulusal çıkarları için bunu söylemeye de devam edeceğiz. Hiç kimse unutmasın ki, biz ne İrlandalı olduk ne de Ali Kemal… Biz Tıbbiyeli Hikmet olduk, biz Hasan Tahsin olduk, biz Mustafa Kemal Atatürk olduk. İçimizdeki İrlandalılar devletin kozmik odasına FETÖ’yü sokanlardır. İçimizdeki İrlandalılar ülkenin zeki ama körpe çocuklarını FETÖ’ye teslim edenlerdir İçimizdeki İrlandalılar FETÖ ile farklı yollardan aynı menzile yürüyenlerdir. İçimizdeki İrlandalılar Ergenekon kumpası ile ülkenin aydınlarına, Atatürkçü subaylarına kumpas kurulurken, haşa Allah’a iman eder gibi FETÖ yalanlarına inananlardır. İçimizdeki İrlandalılar, eli kanlı terör örgütü mensupları davullarla zurnalarla karşılanırken, teröristlere gerilla diyerek sempatik göstermeye çalışanlardır” diye konuştu. Ermenistan’ın Azerbayca’na yönelik saldırısını da değerlendiren Arık, “Ermenistan düpedüz bir terör devleti olduğunu göstermiştir. Terör devleti Ermenistan’ın karşısında dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.