İç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durum

Gençlerin bağımlılıklardan kurtulup hayata bağlanmaları için çalışmaların aralıksız sürdüğü Kayseri Yeşilay Uyuşturucu ve Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili son durumu Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çiftçi anlattı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durum
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İncesu Belediyesi ve Türk Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile hayata geçirilecek olan Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 

İç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durum

Vali Gökmen Çiçek’in yakından takip ettiği konuların ilk sıralarında gelen, İncesu İlçesi, Saraycık Mahallesi'nde inşaatı devam eden ve faaliyete geçmesiyle İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük rehabilitasyon merkezi olacak olan Kayseri Yeşilay Uyuşturucu ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki son durumu Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi ile Rehabilitasyon Merkezi Müteahhidi Muhammet Kürşat Navruz anlattı. 

İç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durum

‘Yakın zamanda hizmete açılacak’

Rehabilitasyon merkezinin bağımlılığa düşmüş gençleri yeniden topluma kazandırmak amacıyla bu yola çıktıklarını söyleyen Başkan Çiftçi, “Rehabilitasyon merkezimizin yapım süreci Sayın Valimizin öncülüğünde başladı. Bu gerçekten ülkemizin büyük bir derdi. Bağımlı bireylerimizin topluma kazandırılması önemli. Bir anne babamın ‘kurtarın evladımı’ dediğinde, ‘tamam merak etme biz onu rehabilitasyon merkezimize yatıracağız, onu kurtaracağız, tekrar hayata tutunduracağız’ güvenini umudunu verebilmek çok önemliydi. Bu dertle başladı ve inşallah yakın zamanda hizmete açacağız. “ dedi. 

İç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durum

‘Burası ikinci bir hayata başlangıç noktası olacak’

Rehabilitasyon merkezinin içerisinde neler olduğundan da bahseden Çiftçi, “Burası bir hastane değil rehabilitasyon merkezi. AMATEM ile işbirliği içerisinde bağımlıların tedavi süreçleri yine doktor kontrolünde devam edecek ama burada tamamen şefkatle, sevgiyle, destekle sosyal çalışmaların içinde bulunacaklar, meslek edindirme kurslarına gidecekler, spor yapacaklar düzenli bir hayat yaşayacaklar. Bağımlılarımız uyurken gece üstünü örten gönüllülerimiz olacak. Burası bağımlıların ikinci bir hayata başlangıç noktası olacak. Burada tabi hayırseverlerimiz ve kurumlarımızız çok ciddi bir desteği var. Hepsine çok teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi. 

İç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durum

‘Burayı bir kampüs, insanlara umut yeşerten bir yer olarak görüyoruz’

Rehabilitasyon Merkezi Müteahhidi Muhammet Kürşat Navruz da, inşa ettikleri alanı bir bina olarak görmediklerini umut yeşerten bir yer olarak gördüklerini söyledi. Navruz açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “İnsan hayatında umut olmadan yaşayamaz. Burada tekrar bağımlı kardeşlerimizin bağımlılıklarını bitirip hayata bağlılıklarını sağlamak istiyoruz. Burada hem kapalı spor salonları hem açık spor salonları hem meslek edindirme alanları hem atölyeler oluşturuyoruz. Dolayısıyla Avrupa’nın en büyük rehabilitasyon merkezini inşa ediyoruz.  Sosyal hayata bağlılıklarını artırmak için kendi bağımlılıklarını burada bitirmek istiyoruz.”

İç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durumİç Anadolu'nun en büyüğü olacak! İşte çalışmalardaki son durum