HÜKÜMETİN UNUTTUĞU KAYSERİ…
Sadece birkaç örnek vermeye çalışacağım. Kayseri devletin eliyle yapılması gerekenleri kendi eliyle yapmaya çalıştıkça borç batağına giriyor. Oysa diğer illere baktığımızda eğitimden turizme, spordan sağlığa, ulaşımdan sanayi ye kadar bir çok yatırımı devlet eliyle gerçekleştiriyor.
Şimdi birkaç örnek ile konuyu sizlerle paylaşacağım. Bu bilgileri edinirken Selçuk Osman Kaya kardeşimin katkıları çok oldu. Önce kendisine teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Biliyorsunuz, Kayseri havalimanının apron genişletme projesi vardı. 4 buçuk yıl önce projelendirildi. Her yıl yeni ümitler ve yeni vaatler ile gündeme getirildi. Şimdi tamamen beklemeye alındı. Çünkü hükümetin hiç bir eylem planı içerisinde görünmüyor.
Oysa, Diyarbakır havalimanı 3 yıl önce tamamlandı. Yaklaşık maliyeti 300 milyon lira. 3 yıldır hizmet veriyor ve bölgeye katkısı da çok fazla. Ama biz 250 dönümlük bir genişlemeyi yapamadık. Siyaseten çok güçlü olmamıza rağmen.
Peki eğitim konusunda şehrimiz nasıl?
Şehrimizden önce Gaziantep ilinden örnek vereceğim. Milli Eğitim Bakanı kendisi açıkladı. Gaziantep, 2003 ve 2018 yılları arasında yaklaşık 11 bin derslik yaptırdı. Kayseri de bu rakam nedir bilemiyorum ama çok altında olduğu kesin. Zaten yapılanlarda hayırsever eliyle gerçekleştiriliyor. Bizim siyasetçilerde (milletvekillerini kastediyorum) açılışlarda boy gösteriyorlar. Yapımında katkıları varmış gibi. Bitmedi daha…
Gaziantep’te sadece 2018 yılında devam eden 3 bin 544 derslik için gönderilen para 584 milyon. Devlet göndermiş bu parayı. Buradan anlıyoruz ki daha öncekilerde devlet eli ile yapılmış. Biz mi?... İzliyoruz, bekliyoruz…
Makaslar vekillerin ellerinde…
“Bir hayırsever okul yaptırsa da açılışını yapsak” diye bekliyorlar. Oysa başka iller bu yatırımlarını kendileri değil devlete yaptırıyorlar. Gaziantep örneğinde olduğu gibi.
Sadece bunlar mı?
Hayır.
Çok övündüğümüz ve övünç meselesi olan Erciyes dağımız var. Biliyorsunuz yıllardır yatırım yapılır. Rakamları ben bile unuttum. Büyük bir bölümünü belediye kendi imkanları ile yaptırdı. Trilyonlarca lira harcama yapıldı. Yapılması gerekir elbette. Ama bakın yeni açılan bir kayak merkezinden bahsedeceğim. Ilgaz dağının eteklerinde Yıldıztepe kayak merkezi. 100 milyona mal oldu. Açılışı yapıldı. Söyleyin bakalım kim yaptı. Belediye mi devlet mi? Erzurum’a yapılan tesisleri söylemiyorum bile. Ve işin garibi o’nların reklamı bizim Erciyesten daha çok yapılıyor. Magazin programlarına bakıyorum tüm ünlü isimler Palandöken’de. Demek ki yeni tanıtım sistemleri bulmamız gerekiyor.
Bitti mi? Hayır…
Stadyumumuzu biz yaptık biliyorsunuz. Bununla hep övünüyoruz. Yapılırken bir çok tartışma yaşanmıştı hatırlarsınız. Uzatmayayım. Trabzon stadyumu 250 milyona mal oldu. Çok fonksiyonla. Çok amaçlı. Özellikleri çok fazla. Devlet eliyle yapıldı. Viz hem eski stadın yerinden olduk hem de…
Türkiye’de 21 lojistik merkezi kurulacak. Aralarında Kayseri’nin olduğu 21 merkez açılacak. Sanayicinin, üreticinin çok ihtiyaç duyduğu bir yatırım. Ama yapılamıyor. Gelecekte yapılır mı bilmiyoruz. Ama Erzurum lojistik merkezi hizmete açıldı. Açılan 8. lojistik merkezi oldu.
Evet. Durumumuz bu. Hükümet mi bizi unuttu, vekiller mi Kayseri’yi unuttu bilemiyorum. Ama bizim vekillerin bir iş yapmadığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Hemde hepsi yıllardır seçilen insanlar.
Bir mesaj yaz...