HÜDA PAR'lı vekil, Kayseri'de hangi şehidin mezarını ziyaret etti

Partisinin Kayseri Olağan Kongresi'ne katılmak için Kayseri'ye gelen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı 2010 yılında şehit olan yardım gönüllüsünün kabrini ziyaret etti.

HÜDA PAR'lı vekil, Kayseri'de hangi şehidin mezarını ziyaret etti

HÜDA PAR 3. Kayseri Olağan Kongresi'ne katılmak için Kayseri’ye gelen HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, 2010 yılında  Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısıyla şehit olan Furkan Doğan’ı mezarını ziyaret etti.

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı Şehit Furkan Doğan’ın mezarı ziyareti için sosyal medyadan şu açıklamada bulundu; “Kayseri ziyaretimizde Mavi Marmara şehidimiz Furkan Doğan’ın kabrine uğradık. İnsanlar genelde babalarıyla veya dedeleriyle anılır ve tanınırlar ama dikkatimi çeken; yanında medfun olan dedesi Mustafa, torunu Furkan’la anılmış ve tanıtılmış. Şehadet öyle yüce bir mertebe ki dedeyi, toruna nispetle tanıtır...”

HÜDA PAR'lı vekil, Kayseri'de hangi şehittin mezarını ziyaret etti
 

Furkan Doğan kimdir?
Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi son sınıf öğrencisi olan 1991 doğumlu Furkan Doğan 2010 yılının  mayıs ayından İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü olarak Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda şehit olmuştur. Doğan'ın cenazesi Kayseri'nin Talas ilçesinde toprağa verilmiş ve Talas ilçesi Reşadiye Mahallesi'nde bulunan bu mezarlığın adı "Şehit Furkan Doğan Mezarlığı" olarak değiştirilmiştir.