Hobi bahçeleri ile ilgili dikkat çeken gelişme! Çıkmıyorlar!

Kayseri'de sürecin nasıl şekilleneceği merakla beklenen hobi bahçeleri ile ilgili dikkat çeken gelişme...

Hobi bahçeleri ile ilgili dikkat çeken gelişme! Çıkmıyorlar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de tartışmaları beraberinde getiren hobi bahçeleri ile ilgili dikkat çeken karar. Binlerce kişinin sırada beklediği ifade edilen hobi bahçelerinde mevcut kiracılar, çıkmak istemediklerini belirtip, tepki eylemleri gerçekleştirmişti. Hem hobi bahçelerinde hem de Büyükşehir Belediyesi’nde eylem yapan mevcut hobi bahçesi sakinleri ile ilgili alınacak karar yeni yılda merak ediliyordu. Daha önce süre verilen ancak verilen süre içerisinde hobi bahçelerini boşaltmayan vatandaşlarla ilgili bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. 

SÜRE MEVCUTLAR İÇİN YİNE UZATILDI! PEKİ NE ZAMANA KADAR?
Buna göre konu Meclis gündemine geldi. Hobi bahçeleri ile ilgili konu muhalefetin “Binlerce insan yıllardır sırada bekliyor. Bu konuda bir düzenleme yapılmalı” çağrısı sonrasında hobi bahçelerinde bu yıl da mevcut sakinlerin oturmasına yönelik bir karar çıktı. Mevcutlar için süre bir kez daha uzamış oldu. Bu kez sürenin ne kadar olacağı, henüz netlik kazanmış değil. Yani mevcutlarına verilen yeni sürenin ne kadar olduğu merak konusu oldu.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer’in, sırada bekleyen binlerce insanın durumuna yönelik itirazlarıyla ilgili de Başkan Büyükkılıç, yeni yapılacak hobi bahçelerini işaret etti. Büyükkılıç, 1700 tane daha hobi bahçesi yapıldığını söyledi. 
GEÇMİŞTE NELER OLMUŞTU?
Hobi Bahçelerinde geçtiğimiz yıl süreleri dolan ancak pandemi nedeniyle bir yıl daha kira süreleri uzatılan vatandaşlar, kendilerine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarafından seçimden önce çıkarılmayacaklarına dair söz verildiğini belirterek, “Başkan sözünü tutsun. Bize söz vermişti, çıkarmayacağız” diyerek tepki göstermiş ve bu konuda eylem yapmışlardı. 

10 YILLIĞINA DEĞİL, 5 YILLIĞINA VERİLSİN
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, bu yöndeki tartışmalarla ilgili “Sırada bekleyen birçok insan var. Onlarda kullanmak istiyorlar. 10 binin üzerinde insan Hobi Bahçeleri için sıra bekliyor. Biz uzatılmasından yana değiliz. Bunun yanında bundan sonraki süreçte 10 yıllığına değil,  5 yıllığına verilsin. İnsanlar uzun süre bekliyor ve mağdur oluyor. Ayrıca kapasitenin yüzde 30 ya da 40’ı şehit aileleri ve pandemide görev yapan sağlık çalışanlarına ayrılsın” ifadelerini kullanmıştı.

KAYSERİ’DE MEVCUT KAÇ HOBİ BAHÇESİ VAR?
Beştepelerde 204, Selçuklu mahallesinde 186, Altınoluk'ta 236, Cırgalan'da 458 ve Karpuzatan'da ise 703 tane hobi bahçesi var.

BÜYÜKŞEHİR'DE DİKKAT ÇEKEN HOBİ BULUŞMASI...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, CHP, MHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleriyle belediyede bir araya gelmesini ardından, sürpriz görüşmede nelerin konuşulduğu merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz ekim ayındaki görüşmenin perde arkası ortaya çıktı. Büyükkılıç'ın, grup Başkanvekilleri ile geçtiğimiz yıl görüş ayrılıklarının yaşandığı bir konuda, bu kez Meclis'te ortak karar çıkması için bir araya gelindiği ifade edilmişti.