'Hadi, gidelim bakalım Kayseri'ye! Siz mi doğru söylüyorsunuz, ben mi?'

'Araba yok, bak orada. Geçen, bir ay önce bir daha gittim. Araba servisi yok, yaşlılar hastaneye gidemiyor' iddiasına Elitaş'tan yanıt: Davulla zurnayla kentsel dönüşüm yapılıp oradaki insanların evleri birlikte yıktırılarak yeni konutlar inşa ettirildi.

'Hadi, gidelim bakalım Kayseri'ye! Siz mi doğru söylüyorsunuz, ben mi?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'nin ilk Roman kökenli Milletvekili CHP'li Özcan Purçu, Kayseri’deki Roman Mahallesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. İzmir Milletvekili Purçu, “Kayseri’nin en merkezindeki, rantı en yüksek Roman mahallesini yıktınız, milyon dolarlar yapıyor o dairenin bir tanesi, aldınız Romanları ta Kayseri’nin çıkışına, çukurun içine teptiniz” sözleriyle dikkat çekti.
Bu konuda hodri meydan çağrısı yapan Purçu, “Araba yok, bak orada. Geçen, bir ay önce bir daha gittim. Araba servisi yok, yaşlılar hastaneye gidemiyor, ben size söyleyeyim. Şehrin içine gidip Romanlar çiçeğini satamıyor, onlar orada ticaret yapamıyor” dedi.
“RANTI EN YÜKSEK MAHALLEYİ YIKTINIZ, MİLYON DOLARLAR YAPIYOR O DAİRENİN BİR TANESİ, ALDINIZ ROMANLARI TA KAYSERİ’NİN ÇIKIŞINA, ÇUKURUN İÇİNE TEPTİNİZ”
Purçu, Meclis’te konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: Kayseri’ye buyurun beraber gidelim, o Roman mahallesine gelin, beraber bir gidelim isterseniz. Ne yaptınız? Kayseri’nin en merkezindeki, rantı en yüksek Roman mahallesini yıktınız, milyon dolarlar yapıyor o dairenin bir tanesi, aldınız Romanları ta Kayseri’nin çıkışına, çukurun içine teptiniz, ondan sonra onları orada… Araba yok, bak orada. Geçen, bir ay önce bir daha gittim. Hemen söyleyeyim size, araba servisi yok, yaşlılar hastaneye gidemiyor, ben size söyleyeyim. Şehrin içine gidip Romanlar çiçeğini satamıyor, onlar orada ticaret yapamıyor. Ben daha yeni geldim, her hafta da görüşüyorum, daha geçen haftalarda Kaymakamı, Valiyi gene aradım. Hadi, buyurun, gidelim bakalım Kayseri’ye siz mi doğru söylüyorsunuz, ben mi doğru söylüyorum? Hadi, buyurun, yürüyün bakalım, buyurun” ifadelerini kullandı. 

'Hadi, gidelim bakalım Kayseri'ye! Siz mi doğru söylüyorsunuz, ben mi?'
ELİTAŞ: DAVULLA ZURNAYLA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILIP ORADAKİ İNSANLARIN EVLERİ BİRLİKTE YIKTIRILARAK YENİ KONUTLAR İNŞA ETTİRİLDİ
Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise tartışmalarla ilgili şu ifadeleri kullandı: Milletvekili arkadaş, daha önce “Kayseri'ye gittim, Kayseri'de Romanlara eziyet ediliyor, onların evleri şöyle yıkılıyor.” diye ifade etti, o zamanki büyükşehir belediye başkanı, oradan aldığı bilgileri bize getirdi dedi ki: “Böyle söylenenlerin hepsi yanlıştır, hatta yalandır.” Ve davulla zurnayla kentsel dönüşüm yapılıp oradaki insanların evleri birlikte yıktırılarak yeni konutlar inşa ettirildi.