HİLELİ GIDA FESTİVAL ERTELETTİ!

HİLELİ GIDA FESTİVAL ERTELETTİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı hileli ürün satan firmaları açıkladı. Bakanlıkça 618 firmaya ait ürünleri içeren hileli gıda listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Listede ünlü Kayserili firmalar da yer aldı. Kamuoyunda bu konuda tepkiler yükselirken haber merkezimize konuşan Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış da yaşananların şehre her açıdan zarar verdiğini söyledi.

“Şu an Afyon pastırma ve sucukta bizden daha iyi olduğunu iddia ederken, bu yaşananlar Kayserimize zarar veriyor”  diyen Borsa Başkanı Bağlamış, ayıplı listede yer alan söz konusu firmaların disipline sevk edildiğini söyledi. Yaşananların kenti ve sektörü yıprattığını da dile getiren Bağlamış, “Bu firmaları kınıyoruz. Örneğin önümüzdeki günlerde İstanbul, Üsküdar’da bir festival yapacaktık, ancak yaşanan bu durum yüzünden ertelemek zorunda kaldık” dedi.

 Tarım ve Orman Bakanlığınca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ve hileli gıda satan toplam 618 firmanın 1211 parti ürünü içeren hileli gıda listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi.

 

KAYSERİ MARKALARI AYIPLI LİSTEDE

Laboratuar sonucuna göre taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten, ithal eden, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numarasını içeren bilgi kamuoyu ile paylaşıldı. Kayseri’de de aralarında ünlü firmalara ait bazı ürünler bu ayıplı listede yer aldı.

Yaşanan bu olayın ardından ortaya çıkan tablonun Kayseri’ye zarar verdiğini ifade eden Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, söz konusu firmaları Borsa olarak kendilerinin de kınadığını ve ayıpladığını söyledi.

“İÇERİKTE KULLANILAN ÜRÜNLER YENİLMEZ ÜRÜNLER DEĞİL AMA…”

Bağlamış, “Şu an Afyon ili sucuk ve pastırmada Kayseri’den daha iyi olduğunu iddia ederken bu yaşananlar Kayserimize  zarar veriyor. Kınıyoruz. Bu hataya göz yumamayız. Bakanlığımız bu konuda bu yönde ki firmaları ifşa etti, yine Tarım Müdürlüğümüz denetimlerini sürdürüyor,  ama burada vatandaşlarımızı bir konuda uyarmak istiyorum. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmemesi için. Listede yer alan firmalarca kullanılan bu ürünler yenilmez ürünler değil. Sadece maddi açıdan üst seviyede olan ürünler kategorisinde gösterildiği için burada sıkıntı yaşanıyor. Yoksa tavuk ve dana etinden kullanılan ürünler yenilmez değil. O ürün kategorisinde kullanılmayan ürünler kullanılmış. Yani belirlenen standartlara uyulmamış ve içerik açısından hatalar yapılmış.” diye konuştu.

Borsa olarak bu firmalarla ilgili olarak disiplin işlemi başlattıklarını da dile getiren Başkan Bağlamış,  “İnşallah Kayseri bir daha bu tür olumsuzluklarla karşı karşıya kalmaz” ifadelerini de kullandı.

“YIPRANDIK VE İSTANBUL’DAKİ FESTİVALİ ERTELETMEK ZORUNDA KALDIK”

Bağlamış, “Bu firmaları disiplin kuruluna sevk ettik. Biz bu ürünlerin marka değerini arttırıp, sektörde Kayseri’nin marka değerini yükseltecek çalışmalar yaparken, etkinlikler düzenlerken ve projeler hazırlarken bu yaşananlar bizi yıpratıyor ve zarar veriyor. Örneğin önümüzdeki günlerde İstanbul, Üsküdar’da bir festivale katılacaktık, orada yer alacaktık, ancak bu yaşanan olaylar nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Bir daha bu tür sıkıntılarla karşılaşmamak için herkes üzerine düşeni yapmalı ve vatandaşı aldatmamalı” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN