Hiçyılmaz: Beni aday olarak TOBB, Özhaseki ve Elitaş çıkardı
Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz olarak yargılanan Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Davada savcı, Hiçyılmaz’ın silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz olarak yargılanan Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karşına çıktı. Davada tanık olarak Ticaret Odası eski Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı da dinlendi.
“AK PARTİ İSTİŞARE HEYETİ HİÇYILMAZ İLE DEVAM KARARI VERDİ”
Mahmut Hiçyılmaz’ın aday olmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da istediğini dile getiren Hasnalçacı, “KTO’da iyi işler yapılmadığı için bizler aday olduk. Mahmut Hiçyılmaz’ı dönemin Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Ak Parti milletvekili Mustafa Elitaş istedi. 2013 seçimlerinde AK Parti istişare heyeti toplandı ve Mahmut Hiçyılmaz’ın devam etmesine karar verdi. Bizde bu karardan sonra Kayseri’de ki tüm SİAD’lara ziyarete gittik. Bu dönemde önce GESİAD bizi desteklemek istemedi. Seçimden sonra GESİAD sayesinde meclise ve yönetime girenler bize her zaman sıkıntı çıkarttılar. Yaşanan sıkıntıdan sonra Mehmet Filiz istifa etti. Biz kendi adayımızı sunduk karşı tarafta Ömer Gülsoy’u destekledi. Biz bu yapının tek karşısında duran Mahmut Hiçyılmaz durdu. Biz yaşadığımız sıkıntıları Recep Tayyip Erdoğan’a da söyledik ve bu yapıyı eleştirdik.” dedi.
SAVCI, CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ
Daha sonra Cumhuriyet savcısı mütalaasını sundu. Savcının mütalaasında tutuksuz sanık Mahmut Hiçyılmaz’ın 2013 oda seçimlerinde FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan GESİAD’de yönetici ve iş adamlarının destek vermesi, silahlı terör örgütü üyesi işadamlarının yoğun bir şekilde seçimlerde Hiçyılmaz’ın kazanması için çalışması, tanıkların örgütsel toplantılara katıldıklarına dair beyanları, Ömer Dengiz’in örgütle irtibatı nedeniyle Mahmut Hiçyılmaz’a karşı çıkması ve etkin pişmanlıkta bulunan işadamlarının seçim çalışmaları ile ilgili beyanatları ile sohbet imamlarının Pensilvanya’dan Hiçyılmaz’ın desteklenmesi talimatı geldiğine dair beyanları neticesinde yoğun ve sistematik şekilde desteklendiği, MASAK raporları da göz önünde bulundurularak Hiçyılmaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcının mütalaasından sonra Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz savunma yaptı. Hiçyılmaz, “2009’da seçimleri kaybettikten sonra 4 yıl ağzıma KTO ismini almadım. 2013’te arkadaşım Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştüm, odaya faydam olacağını söyleyerek seçimlerde aday olmamı istedi. Arkadaşlarım Celal Hasnalçacı ve Nuh Mehmet Saçmacı ile görüştükten sonra AK Parti ve Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Tüm SİAD’ları gezdik, sadece GESİAD olumsuz yaklaştı, adaylarının Mehmet Filiz olduğunu söyledi” diye konuştu.
HİÇYILMAZ: KİMLER ÇIKARDI BENİ?
Hiçyılmaz, şöyle devam etti: “Daha sonra Kozaklı’daki toplantının ardından Mustafa Elitaş beni arayarak ‘hayırlı olsun, çalışmalarına devam et’ dedi. Biz çalışmalarımıza başladık. Büyükşehir Belediye başkanımız bizi arayarak ‘GESİAD’ın da desteğini almanızda fayda var’ ricasını söyledi. Biz basın açıklaması yapmadan GESİAD’ın da bizi destekleyeceği duyumunu aldık. Ve adaylığımızı açıkladık. Orada fotoğrafta MÜSİAD, HASİAD, GESİAD başkanları yer aldı. Ben bu örgütün üyesi olsam beni destekleme kararı almaları lazımdı ama beni istemediler, istemeyerek desteklediler. Beni aday olarak ortaya çıkarmışlardı. Kimler çıkardı beni? TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti milletvekili Mustafa Elitaş çıkardı. Yönetimde İlhan Miraboğlu agresif tavırlarıyla beni yıldırmaya çalıştı. Duyduğuma göre aralarında ‘Hiçyılmaz kim ki, seçilsin, o seçilince onu şutlarız’ dediklerini öğrendim. Kaldı ki 2012 sonu, 2013 başıydı. 17/25 Aralık süreci olmamış, GESİAD’ın itibarlı ve üyeleri muteber olduğu bir dönemdi. Bakanların, milletvekillerin toplantılarına gelip, konuştuğu bir dönemdi. O dönem ile şu an ki dönemi karşılaştırıp, örgüt üyeliği suçunu kabul etmiyorum. Ben adaydım, bana oy verecek kişilere ben oy istemiyorum diyemezdim. Bugün suç isnat edilmesi bana yapılan haksızlıktır. AK Parti hükümetinin de bunların desteğini aldığını hepimiz biliyoruz. Devlette paralel devlet yapılanması, odada da paralel yönetim yapılanması vardı. Genel sekreter başkan olan benden değil, başkan yardımcısından talimat alıyordu. Ben nelerle mücadele ettim hakim bey. O zaman çok itibarları vardı, o zamanlar sessiz kaldık, bizi suçlarlardı. 17/25 Aralık süreci başladı, bunlar örgüt oldu, onlarla mücadelemizi daha sert şekilde sürdürdük.”
“ANA SERMAYEM DÜRÜSTLÜKTÜR”
“Ana sermayem dürüstlüktür, beratımi istiyorum” diyen Hiçyılmaz, “Ben Kayseri’de şerefiyle, namusuyla tüccarlık yapan birisiyim” ifadelerini de kullanan Hiçyılmaz, “ Ana sermayem dürüstlüktür. Ben başkanlık dönemimde yaşadığım tüm sıkıntılarımı TOBB ile paylaştım. Onların talimatları doğrultusunda adım attım. Ben inançlı birisiyim. Bu dünya olduğu gibi öbür dünyanın da olduğuna inanıyorum. Ben üzerime atılan suçları asla kabul etmiyorum. Ben adalete güveniyorum. Beratımı talep ediyorum” dedi. Hiçyılmaz’ın savunmasının ardından mahkeme karar duruşması için duruşmayı 10 Ekim 2018 tarihine erteledi.
Haber Merkezi-Güler Ruhsar AKTAŞ