'Hesabını sormak benim görevim'

'Hesabını sormak benim görevim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Milletvekili İsmail  Özdemir’in, Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli tepkisi sürüyor.

Özdemir, Benli’nin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamanın ardından, “İhmal, eksiklik ve denetimsizlik sonucu bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bunun hesabını sormak, gündeme getirmek elbette benim görevimdir” dedi.

 

 

 

“Sarız’da bir vatandaşımız evinin önünde kalp krizi geçirir ama ambulans Kayseri’den, Sarız’dan değil, uzun uğraşlar sonucu anca Kahramanmaraş Göksun’dan gelir” diyen MHP’li Özdemir, Özdemir, “Kamu hizmetinde gösteriş değil, ‘liyakat, hakkaniyet ve ehil olma’ esastır. Gerisi lafı güzaftır.” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, haksızlık yapıldığını belirterek,  “Vekilimiz olayı bize sormadı. Sorsaydı  anlatırdık. Sayın vekil liyakat diyor ama benim liyakatimi ölçecek olan Bakanlığımdır” dedi. Benli, ayrıca Kahramanmaraş’tan ambulans geldi iddiaları ile ilgili olarak da, “Göksun’dan ambulansın çıkışını da bizim 112 ayarlıyor. Mesela  bizde bazen Tufanbeyli’den alıyoruz. Hatta şunu söyleyeyim  Sivas’ın bir çok köyüne bizim Akkışla ambulansımız çıkar.  Bu Türkiye’de 112’nin global bir sistemidir” diye konuştu.

“GÖKSUN’DAN ÇIKAN AMBULANS DAHA ÖNCE VARDI”

Söz konusu olay ve ortaya atılan iddialarla ilgili bilgi veren Benli,  “Kahramanmaraş’tan çıkan ambulansı da biz ayarladık. Sarız’ın Göksun tarafına yakın bir yerdeki  köyde bu olay oluyor.  Sarız’daki ambulans hizmetteyken  biz hem  Pınarbaşı’dan hem Göksun’dan  2  ambulansı birden çıkardık. Hangisi erken varırsa dedik. Göksun’dan çıkan yaklaşık 20 dakikada Pınarbaşı’dan çıkan ambulansta 30 dakika da varmış. Ne yazık ki, vaka rahmetli olmuştu ulaşıldığında” dedi.

“DURUMU HALA ANLAMAMIŞ MALUM MÜDÜR”

 

İşte Benli’nin cevabının ardından Milletvekili Özdemir bir kez daha sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve eleştirilerine devam etti.

Özdemir,  şu ifadeleri kullandı: Kamu hizmetinde liyakat, hakkaniyet ve ehil olma esastır. Gerisi lafı güzaftır...” demiştik. Baktım ki Sarız, Pınarbaşı ve Bünyan’dan mesaj/yorum gönderen vatandaşlarımız sağlık konusunda bizzat kendi yaşadıklarını anlatarak ve son derece haklı olarak muzdaripler, tepkililer. Diğer yandan dar bir kesim olmakla beraber; sağlık alanında kamu görevlisi olanlar ise memnun! Demek ki hizmette noksanlık, tarafgirlik, liyakatsizlik, hakkaniyetli davranmama, ehil olamama ama ez cümle emanete sahip çıkamama var. Bu ayrımcılık olmaz, Kayseri bütün ilçeleriyle bizimdir, hepsini bağrımıza basmamız lazım.

 Biz “Kenar-ı Dicle’de Bir Kurt Aşırsa Koyunu, Gelir de Adl-i İlahi Sorar Ömer’den Onu” diyenlerdensek, bunu laf olsun diye söylememek gerek. İhmal, eksiklik ve denetimsizlik sonucu bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bunun hesabını sormak; gündeme getirmek elbette benim görevimdir!

Durumu da hala anlamamış malum müdür! Seni bu milletin Sağlık Bakanlığı hizmet et, vatandaşları kucakla, bölge ya da ilçe ayrımı yapmadan, “kanunlara uyarak” vazifeni yerine getir diye oraya atadı! Sen ise işini yapacağın yerde reklam peşindesin. Kamu hizmetindeysen liyakat konusunda vatandaşın üzerinde bir irade yoktur, Kayseri kamuoyu da zaten senin hakkında karar verdi ve veriyor... Yazık, gerçekten yazık... Haber: Hüseyin GÖKTAŞ