'Her şeye para var Kayseri'ye yok!'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri'nin taleplerine, 'Para yok' diye yanıt verdi mi? Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Plan Bütçe Komisyonu'nda bütçe görüşmeleri sırasında Bakan'ın 'Kusura bakmayın paramız yok. Kayseri'ye otoban yapamayız' dediğini vurguladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

'Her şeye para var Kayseri'ye yok!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 2023 yılını değerlendirdiği basın toplantısında her şeye para bulan iktidarın söz konusu Kayseri olduğunda, “Para yok” dediğini söyledi. İktidarın Kayseri’yi oy deposu olarak gördüğüne dikkat çeken Arıkan, "Tabii Kayseri'nin sorunları dediğimde her birimizin kafasında farklı farklı sorunlar canlanıyor. Gerçekten Kayserimizin herkesin durduğu yerden bakmış olduğu bakış açısına göre değişik değişik problemler var. Her partinin baktığı yerden farklı problemlerin olduğunu görüyoruz. Ama devasa listeler olduğu net. İktidar vekilleriyle, iktidar mensupları özelde konuştuğumuzda da biz bunları görebiliyoruz. Kameralar önünde bunlar konuşulamıyor.

'Her şeye para var Kayseri'ye yok!'
Bizim üzerimize düşen Kayseri'nin bir milletvekili olarak Kayseri'deki insanların önemli bir kısmının verdiği emanet, bilinciyle bu sorunları gündeme taşınmayla alakalı gayret içerisinde olacağız. Bunlardan biri 20 yıldır artık eminim ki, hemşerilerimiz de bıktı, eminim ki sizler de bıktınız ama şu hızlı tren hadisesi. Keşke Şu Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kayseri Kalesi'nin dili olsa da kaç sefer iktidar oradan söz verdi. Kaç seçim hızlı trenin yapılacağıyla alakalı söz verdi. Bununla alakalı Ulaştırma Bakanı'nın karşısına oturdum. Dedim ki Sayın Bakan siz Kayseri'de kara yolları bölge müdürlüğü yaptınız. Kayseri'yi biliyorsunuz. İki tane sorun var. Bunlardan bir tanesi 1,5 milyonluk bir şehir. Cumhurbaşkanı çıkartmış. Başbakan çıkartmış. Birçok bakan çıkartmış. Her seçimde kayıtsız, şartsız iktidara destek olmuş bir şehir otobanı niye yok dediğimde Aşkın Bey'le beraber sorduk bu soruyu. Bakan bize döndü dedi ki kusura bakmayın paramız yok. Kayseri'ye otoban yapamayız dedi. Hayda dedim. Her şeye para var. Kayseri'ye otobana geldiğinde para yok. Niye? Kayseri'yi oy deposu görüyorlar. Kayseri'ye yatırım yapmaya gerek yok, penceresinden bakıyorlar. Ve Kayseri'ye yatırımdan ötekileştiriyorlar. İkinci soru. Ben sordum bu soruyu Sayın Bakan'a. Dedim ki Bakan'ım. Şu hızlı tren meselesi ya Allah rızası için ya. Çözün artık. Bakın Sivas aldı, Yozgat aldı. Kayseri nasıl bir hata işledi ki? Her seçim Cumhuriyet Meydanı'nda bu sözler veriliyor. Ama bu tren gelmiyor. Yazılı olarak bu cevabı verdi: 2028… Kaç sefer söz verildi? 2015’ten beri Kayseri'ye hızlı tren sözü veriliyor. 2015’ten beri. En son Nisan'da, Mart'ta, meydanlarda bu sözler verildi. En son Bakan 2028  tarihini işaret etti. Bunun sebebi değerli arkadaşlar, iktidar Kayseri'yi önemsemiyor. İktidar Kayseri'ye bu insanlar ne yaparsak yapalım, bize oy verir mantığından bakıyorlar.” diye konuştu.