Hem Kayserispor hem de Beşiktaş'ın isyan ettiği Atilla Karaoğlan için hakem yorumcuları ne dedi?

Kayserispor'un Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduğu karşılaşma sonrası hem Kayserispor Başkanı Ali Çamlı hem de Beşiktaş kulübü karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan'ı tepki gösterdi. Peki, hakem yorumcuları karşılaşmanın hakemi için ne dedi? Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Hem Kayserispor hem de Beşiktaş'ın isyan ettiği Atilla Karaoğlan için hakem yorumcuları ne dedi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor ligin 7. Haftasında sahasında konuk ettiği Beşiktaş karşısında sahadan 3-0’lık skorla yenik ayrıldı. Karşılaşmanın ardından Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan’a tepki göstererek, ‘Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Hakemi de tebrik ediyorum görevini güzel yaptı. Gerçekten tebrik ediyorum. Federasyon ve MHK’ya buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Bu hakemi bizim maçlarımıza verirlerse o zaman daha değişik konuşurum. Lütfen vermesinler. Bu hakem geçen sene iki Galatasaraylı çarpışıyor faul veriyor, dönüyor top bize gol oluyor. Maçı kaybediyoruz. Sivas maçında VAR hakemi, nizami golü ofsayt diye iptal ediyor. Tebrik ediyorum. Bir şey söyleyeyim mi; Atilla Karaoğlan’a ben amatör maç yönettirmem. Türk futbolunu mahvetmek istemiyorlarsa bu hakemlere dikkat etsinler. Tabii Fener yendi, Galatasaray puan kaybetti, Beşiktaş’ın 3 puan alması lazım. Aldı. Ben Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. İlk yarı oynadığımız futbol hakemi korkuttu ki görevini güzel yaptı. Tebrik ediyorum. Sevinsinler, çok mutlu olsunlar: Hakeme rağmen Kayserispor’a kimse bir şey yapamayacak.’ dedi. 

Beşiktaş da tepki gösterdi

Çamlı gibi Beşiktaş kulübü de sosyal medya paylaşımlarıyla karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan’a tepki gösterdi. Karşılaşma sonrasında X Sosyal medya hesabından Beşiktaş kulübü Atilla Karaoğlan’ın fotoğrafını ‘Rağmen’ ifadesiyle paylaşarak karşılaşmanın hakemine tepki gösterdi. 
Hakem Yorumcuları ne dedi?
Her iki kulübünde tepki gösterdiği karşılaşmanın hakemi için hakem yorumcuları ne dedi? Yayıncı kuruluşta yer alan ‘Trio’ adlı programda eski hakemler Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırm pozisyonları yorumladı.  

72. Dakikada Kartal Kayra’nın pozisyonu penaltı mı?

Karşılaşmanın 72. dakikasında kale vuruşu sırasında Kaleci Bilal’den gelen topu Kartal Kayra eliyle düzeltince Beşiktaşlılar penaltı itirazında bulundu. Trio ekibi bu konuda görüş ayrılığına düşerken; Bahattin Duran penaltı olmadığını, Deniz Çoban penaltı olduğunu söyledi. Bülent Yıldırım ise, ‘Burada VAR'ın yetkisi yok. Bu konuya hakemlerin bir çözüm bulması lazım. Kritik bir pozisyon daha farklı sonuçlar da olabilir. Hakem defans oyuncularının niyetine bakamaz. Mantık basit. Gerçekten ilginç bir pozisyon.’ Yorumunu yaptı. 

Fırat Aydınus ve Mustafa Çulcu da pozisyonun penaltı olduğu yönünde görüş açıkladı. 

Beşiktaş’ın kazandığı penaltı kararı doğru mu?

Hem Kayserispor hem de Beşiktaş'ın isyan ettiği Atilla Karaoğlan için hakem yorumcuları ne dedi?

75. dakikada Attamah ile Rashica arasındaki mücadeleye karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Trio ekibindeki 3 hakem yorumcusu da kararın doğru olduğunu görüşünü savundu. 
 Bir diğer eski hakem Fırat Aydınus köşe yazısında, Mustafa Çulcu da katıldığı televizyon programında pozisyonun penaltı olduğunu söyledi. 


Yine sahnede Attamah var, Beşiktaş Penaltı bekliyor!

Hem Kayserispor hem de Beşiktaş'ın isyan ettiği Atilla Karaoğlan için hakem yorumcuları ne dedi?83. dakikada Attamah bu kez İmmobile ile birebirde yakalandı. Beşikaşlı oyuncular penaltı itirazında bulunurken; hakem devam kararı verdi. Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım pozisyonun penaltı olduğunu ve Attamah’a kırmızı kart çıkması gerektiğini dile getirdi. 
Fırat Aydınus ve Mustafa Çulcu da pozisyonun penaltı olduğunu dile getirdi. 

Kayserispor’un penaltısı VAR’dan döndü. 

84. dakikada Atilla Karaoğlan Kayserispor lehine penaltı kararı verdi. Ancak VAR müdahalesi ile kararını iptal etti. Trio ekibi iptal kararının doğru olduğunu, pozisyon gereği endirek duruş verilebileceğini ancak söz konusu pozisyonun başlangıcında Attamah ile İmmobile arasındaki mücadeleden dolayı VAR’ın o pozisyon için çağırması gerektiğini ifade etti. 

Hem Kayserispor hem de Beşiktaş'ın isyan ettiği Atilla Karaoğlan için hakem yorumcuları ne dedi?
Fırat Aydınus ve Mustafa Çulcu da iptal kararını doğru olduğunu görüşünü dile getirerek, VAR’ın İmmobilenin pozisyonuna dönmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Çulcu, pozisyonda verilmeyecek tek kararın penaltı olmayacağını sözlerine ekledi.