Hem erkek hem kadınlar ilgi gösteriyor

Hem erkek hem kadınlar ilgi gösteriyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Estetik operasyonlar son zamanlarda  arttı. Başta yüz ve burun estetiği olmak üzere vücudun çeşitli yerlerine birçok estetik operasyonla müdahale edilebiliyor. Şimdilerde kadınlarda ve erkeklerde ise gamze estetiği revaçta. Gamze tıpta bir yüz kusuru oysa birçok insan plastik cerrahi yardımı ile daha güzel göründüğüne inanıp operasyonla bir gamze yaptırıyor. Ve yaklaşık 20 dakika süren bir operasyonun ardından hayata gamzeli olarak devam ediyor. Acıbadem Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Doktor Umut Özbebit gamze operasyonu için başvuran kadın ve erkek hastaların sayısının oldukça yüksek olduğunu belirterek: “Gamze genetik bir kusurdur. İnsanların sonradan gamzeli olmayı istemesi ironidir. Ama kendilerini gamze ile mutlu hissedeceklerse bu isteklerine de estetik cerrahi ile cevap vermek mümkündür” dedi.

Estetik operasyonlar son zamanlarda en çok tercih edilen yöntemlerden birisi... Yüz ve burun estetiğine bir yenisi daha eklendi. Kadınların ve erkeklerin gamze estetiği için estetik uzmanlarından yardım istediğine dikkat çeken uzmanlar gamze estetiği için gelen hastalarına uygunsa bu operasyonu 20 dakika gibi bir zaman diliminde yapıp hastalarının bundan sonraki hayatına gamzeli devam etmesini sağlıyorlar.

Bu konuda  haber merkezimizin sorularını cevaplandıran  Acıbadem hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Doktor Umut Özbebit  Gamzenin  genetik bir kusur; doğuştan kas ya da doku eksikliği ile ve ya sonradan travmatik olarak ortaya çıkmış bir problem olduğunu belirterek : “ Bazı insanlar gamzeli olmak ister , bazı insanlar da kendilerinde olan gamzenin yakıştığını düşünürler. Kimileri içinse önemsiz bir ayrıntıdır ya da kötü bir görüntüdür. Tamamen kişisel bakış açısına göre değişen bir defekttir aslında gamze.”dedi.

Operasyonla gamze yapması için hem erkek hem de kadın çok sayıda başvuran hastası olduğunu  belirten Uzman Doktor Özbebit: Gamze operasyonunu, bazı hastalarım için uygun görmedim, diğerlerine ise bu fizyolojik defekti operasyonla yaptım ve çok beğendiler. İnsanlar neden gamze ister; bu bir ironidir diye düşünürüm ben. Sonuçta benim gamzem yok ama olmasını da istemedim. Bu bir doku defekti sonuçta. Sanırım isteyen hastalarım kendilerini gamze ile daha mutlu hissedecekleri için onların bu isteklerini cevapsız bırakmamak gerekir diye düşünüyorum.”  açıklamasında bulundu.

Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ / Fotoğraf: Cafer ZENGİN