HDP'ye Kayserili eş başkan

Hakkında kapatma davası bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4'üncü olağanüstü kongresinde bir Kayserili isim HDP eş genel başkanı oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

HDP'ye Kayserili eş başkan

Hakkında kapatma davası bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4’üncü olağanüstü kongresini 23 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirdi ve Eş Genel Başkanlıklara Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak seçildi. 

HDP'ye Kayserili eş başkan
Daha önce HDP’de STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü görev alan Sultan Özcan, 2015 yılında da HDP’den 25. Dönem Kayseri Milletvekili aday adayı olmuştu. HDP’nin Eş Genel Başkanı Sultan Özcan’ın Kayseri ile bağlantısı, Kayseri’den milletvekili adayı olmasıyla da sınırlı değil. Özcan 1965 Kayseri Develi doğumlu… Özcan daha sonra ailesiyle birlikte Adana’ya göç etmiş. 1985 yılında Çukurova Üniversitesi'nde devlet memuru olarak çalışmaya başlayan Özcan, 12 yıllık memuriyet hayatından sonra özel sektörde farklı alanlarda çalışma hayatını sürdürürken, çeşitli sendika ve dernek yönetimlerinde bulundu.