Hayırlara FETÖ darbesi!

TALÖSEV Genel Başkanı Faruk Başdemir, Olay mikrofonlarına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kan temininde güçlük yaşadıklarını belirten Başdemir, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından iş insanlarının bağış ve destek konusunda temkinli davrandıklarını ifade etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Hayırlara FETÖ darbesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2-8 Kasım Lösev Haftası nedeniyle Olay Türk ekranlarının konuğu olan TALÖSEV (Talesemi ve Lösemilileri Sevenler Derneği) Başkanı Faruk Başdemir, çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı. Yakın tarihte yaşanan iki olayın kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirten Başdemir, Kızılay’ın 6 Şubat depremleri sürecindeki tavrı nedeniyle kan bulmakta sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. “Şu anda en had safhaya kadar ulaştı kan problemi…” diyen Başdemir, “ Kızılay'ın bu çadır olayından sonra halkın bakış açısı çok değiştirdi. Bizim gönüllü kan kardeşlerimiz vardı, bunlar günleri geldiği zaman üç ayda bir, dört ayda bir kan verirlerdi. Şimdi bunlara sorduğun zaman, sitem ediyor,  ‘Ben bunları kabullenemiyorum’ diyor. Tabii haklı oldukları gerekçeleri de sayıyorlar. Ama biz bunları ikna etmeye çalışıyoruz. Neden? Çünkü oluşmuş ııı çok evveliyatı çok geniş, yani Osmanlı dönemine kadar, aşağı bölgeye kadar gelmiş Kızılay'ın.
Bugünlerde bu halde olmasını kim ister? İstemez tabii ama onu bu durumda görüp de yalnızlaştırmak veya ötelemek de yanlış bir şey. Yanlışı düzeltme yoluna gitmemiz lazım. Yani o kadroda bir yanlışlık varsa o yanlışın düzeltilmesi lazım. Bunu yapabiliyorsak doğruyu yapıyoruz. Ama kan vermemek, kan bağışından uzaklaşmak, maddi veya manevi desteğimizi kesersek olmamalı…  Yani şu andaki eğer bir yönetimde bir sıkıntı varsa yönetimini değiştireceğiz. Ama diğer türlü yapılacak protestolar veyahut da ne bileyim restleşmeler bize fayda getirmiyor. Şimdi bundan dolayı da bizim bu beklentimizi sağlayabilmemiz için buradan vatandaşlara sesleniyorum. Biz yine Kızılay'ımıza sahip çıkacağız. Yine kan vereceğiz. Çünkü bizim hastalarımızın hastanede yatan tüm hastalarımızın hepsi Kızılay aracılığıyla kanlarını temin ediyorlar…” dedi. 

Hayırlara FETÖ darbesi!

Toplum yararına çalışan bir dernek olarak gelir getirecek bir takım çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başdemir, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası vatandaşların yaklaşımının değiştiğine dikkat çekti. Başdemir,  “Bir kurumun kapısını çaldığımızda, ‘şunlar şunlar lazım’ dediğimizde insanlar hem maddi hem de varsa oradan verebilecekleri o desteği veriyorlardı. Bu 15 Temmuz'dan sonra FETÖ olaylarından sonra iş insanlarında bir endişe bir kaygı başladı. Gittiğimiz de, ‘Hocam biz bunu kendimiz yapıyoruz’ diyorlar. Başımıza bir şey gelir mi diye korkuyorlar” dedi. 
Kendilerinin amaçlarının belli olduğunu ve hiçbir siyasi bağlantılarının olmadığını dile getiren Başdemir, vatandaşlardan çalışmalarına destek olmalarını istedi.