Kayseri'de tehlikeli eğlence!

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde termometreler 40 derece civarında göstermesi ile sıcaklıktan bunalan çocuklar süs havuzuna girerek serinledi. Ancak süs havuzları sağlığı tehdit ediyor.

Kayseri'de tehlikeli eğlence!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde termometreler 40 derece civarında göstermesi ile sıcaklıktan bunalan çocuklar süs havuzuna girerek serinledi.

Tomarza ilçesinde hava sıcaklığının son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sıcaklardan bunalan çocuklar, İncilli Çavuş Parkı içerisine yapılan süs havuzuna girerek serinlemeye çalıştı. Çocuklar hem havuza girerek serinleme fırsatı buldu, hem de oyun oynayarak keyifli zaman geçirdi. Sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar ise gölgelik alanlarda oturmayı tercih etti.

SÜS HAVUZLARINDAKİ TEHLİKE!

Diğer yandan temizlik açısından hijyenik olmayan süs havuzları aynı zamanda diğer bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Elektrik Mühendisleri Odası yetkilileri, çocukların olası tehlikelerden habersiz eğlence veya serinleme amacıyla sık girdikleri süs havuzlarının can güvenliği açısından önemli riskleri barındırdığını belirtiyor. Yetkililer, bu konuda belediyeleri de göreve davet ediyor. İşte belediyelere yönelik yapılan o uyarı: Elektrik çarpmalarına karşı koruma, kabloluma sistemi, donanım seçimi ve montajı, priz, armatür seçimi ve ışıklandırma, elektrikli tulumbalar, elektrikli ısıtıcılar gibi tüm elektriksel donanım ve cihazların direk veya dolaylı temasa karşı korumalı olacak şekilde uluslararası standartlara uygun önlem alınmalıdır. Belediyeler standartlara göre gerekli güvenlik önlemleri mutlaka alınmalı veya alınmasına yönelik uzman kuruluşlardan destek istenmelidir.