Hastalanınca ilk başvurulan serumlar için Sağlık Bakanlığı uyardı!

Sağlık Bakanlığı önemli bir uyarı yaptı. Uyarıda halk arasında 'atom' veya 'vitamin eklenmiş serum' olarak bilinen uygulamaların yalnızca hekimler tarafından gerekli görüldüğünde yapılması gerektiğini vurguladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Hastalanınca ilk başvurulan serumlar için Sağlık Bakanlığı uyardı!

Sonbahar mevsimiyle birlikte bakteriyel ve virüsel enfeksiyonlar da artış göstermeye başladı. Özellikle son yıllarda hastalanan vatandaşlar tarafından ilk çözüm yolu olarak başvurulan serumlar için Sağlık Bakanlığı önemli bir uyarı yaptı. Bakanlık, halk arasında "atom" veya "vitamin eklenmiş serum" olarak bilinen uygulamaların yalnızca hekimler tarafından gerekli görüldüğünde yapılması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Halk arasında “atom” veya “vitamin eklenmiş serum” ismiyle bilinen serumlar yalnızca hekim tarafından gerekli görüldüğünde uygulanmalıdır.

Yalnızca belirli rahatsızlığı olan kişilerde hekim kontrolünde serum tedavisi uygulanır. Ozellikle ciddi sıvı kayıpları ile karşılaşılan durumlarda kullanılır. Damar yolu ile verilen vitaminler ciddi alerjik reaksiyona yol açabilir. Alerjik reaksiyon gelişmesi hayati tehlikeye neden olabilir. Bu durumda hastane ortamında acil tıbbi müdahale gerekir."