Hasta yatağından uyardı: Hastaneler yüzde 97 dolu

Kış mevsiminin gelmesi ile hastalıklar arttı. Vatandaşlar ise hastanelerin yolu tuttu. Peki şehir Hastanesi'nde hastalık sebebi ile doluluk oranı nasıl? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Hasta yatağından uyardı: Hastaneler yüzde 97 dolu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Soğuk havaların etkili olması ile birlikte hastalıklarda artış oldu. Özellikle okullarda grip vakaları artarken çocuklar arasında hızla yayılmaya başladı. Sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de hastalık oranı arttı. Özellikle kalabalık ortamlarda bulunulması hastalık riskini arttırırken doktorlar vatandaşların dikkatli olması konusunda ise uyarılarını sürdürüyor. 

Tüm Türkiye’de görülen tablo Kayseri’de de farklı değil. İddialara göre Kayseri Şehir Hastanesi’nin Acil Servisinde doluluk oranı yüzde 97’leri bulurken devlet hastanesi ve üniversite hastanelerinde de ise bu oran yüzde 67’leri gördü. 

Gazeteci Azim Deniz yaşadığı sağlık sorunu sebebi ile hastaneye gitti. Şehir Hastanesi’nde yer bulamayan Gazeteci Deniz, özel bir hastanede tedavi oldu. Hasta yatağından paylaşım yapan Deniz, vatandaşları da uyardı. Deniz paylaşımında, “Şehir hastanesi %97.6 dolu devlet hastanesi %67 dolu üniversite hastanesi  %67.5 dolu.  Aynı yoğunluk özel hastanelerde de mevcut.  Acil servislerde de yer yok.  Dikkatli olun. Yetkililer uyarıyor. Kalabalık ortamlardan uzak durun.  Okullarda teneffüs aralarında sınıfları havalandırın.  Gerekirse maske kullanın.” dedi.