'Hapishanedeki birisinin bir cümle yalanı ile bizi suçlayacaksanız yandık'

'Hapishanedeki birisinin bir cümle yalanı ile bizi suçlayacaksanız yandık'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)  Üyesi  ve aynı zamanda Sivil Dayanışma Platformu Başkanı (SDP) Ayhan Oğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilli Özgür Özel arasında Boydaklar  tartışması yaşandı. Tartışmanın konusu ise seçim yardımı oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin seçim kampanyaları sürecinde  Boydak Holding’den maddi yardım aldığını iddia etti. Bu iddiaya Ayhan Oğan tepki gösterdi. Oğan, Özgür Özel’in bu iddiasına karşılık, ‘Bu yaptığın edepsizlik’ dedi.

Özgür Özel de Ayhan Oğan’ın bu sözlerine karşılık ‘Edepsiz olan sensin’ dedi. İkili arasında tartışma büyüdü. Ayhan Oğan, “Bu iddia büyük bir suçlama. Bundan müsterihsin. Bunu kanıtlamak zorundasın. Bu yaptığın büyük edepsizlik ve şerefsizlik’ dedi. Özel de karşılık verince, tartışma büyüdü.

AKP KAYSERİ İL BAŞKANI HÜSEYİN CAHİT ÖZDEN KISA MESAJLA İDDİAYA YANIT VERDİ

CHP Grup  Başkanvekili Özgür Özel'in, AKP MKYK Üyesi Ayhan  Oğan'a, bir kez daha "Kayseri'deki seçim kampanyalarında Boydaklar'dan seçim yardımı aldınız mı?" sorusunu yöneltmesinin ardından Oğan, AK Parti İl Başkanının kendisine mesaj attığını belirterek, "AK Parti  Kayseri İl Başkanı mesaj atmış. Boydaklar’dan  tek kuruş seçim yardımı almadık diyor. İspatlamayan müfteridir diyor." diye konuștu. Bunun üzerine CHP'li Özel de bir kez daha söz alarak, "Son seçimleri mi kast ediyor?" diye sordu. Ancak bu konuda ikinci bir yanıt gelmedi. Özel, daha sonra partisinin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın kendisine mesaj attığını ve bu konuda bilgisi olduğunu ve yeminli şahitlik yapabileceğini aktardı.

“ÖZHASEKİ İLE YEMEĞE GİTTİK ORADA SÖZ VERDİK”

Programda Boydaklarla ilgili olarak alevlenen tartışmada Özel, CHP’li vekillerin cezaevi ziyaretlerine değindi. Boydakları kast eden  Özel, “Ceza evine gitmişsiz. Kayserili iş adamı en meşhuru diyor ki, ‘Ben FETÖ’ye destek vermekle suçlandım. Mehmet Özhaseki ile yemeğe gittik orada söz verdik, kongre merkezinin yapımı için. Kongre merkezini yaptığı için Saffet Aslan’a plaket verildi. Taner Yıldız, Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül üniversiteleri kendileri yaptılar gibi lanse ettiler o dönem. Melikşah Üniversitesi’ne yapılan kongre merkezine grubumuzca para verildiği için bu benim tutuklanma  gerekçem oldu. Bu bağışı yapın diyen kişi ise şimdi Bakan oldu.” diye konuştu.

Özel ayrıca “Kayseri’de, Boydakların kurum ve kuruluşlara yardımcı olması için AKP’liler ricacı olmuşlar mı, olmamışlar mı?” diye sordu.

Özel’in bu yöndeki açıklamalarının ardından Ayhan Oğan, “Boydak meselsini çok iyi biliyorum.” dedi.

“ONU ÖZHASEKİ’YE SORACAKSINIZ”

Oğan, “Kayseri Emniyeti’nde bazı şeylere baktım, dosyaları inceledim.  MASAK  tarafından resmi olarak belgelenmiş, para  trafiği ortaya  çıkartılmış. Bu arkadaşların nereyle bağlantı kurduğu, hangi imamlarla ilişkiler kurduğu,  by-lock bağlantıları ortaya çıkmış durumda.” ifadelerini kullandı.

Bu sırada araya giren CHP’li Özgür Özel ise “Özhaseki ile yani Bakanla yaptık bu işi diyor. Özhaseki bu konuda ricacı olmuş mu?” diye sorunca Oğan, “Ben nereden bileyim. Bunu Özhaseki’ye soracaksınız.” yanıtını verdi.

ÖZHASEKİ: “HAPİSHANEDEKİ BİRİSİNİN BİR CÜMLE YALANI İLE BİZİ SUÇLAYACAKSANIZ YANDIK”

Programda yaşanan bu yöndeki tartışmaların ardından Çevre Bakanları Toplantısı için Fransa’nın Başkenti Paris’te olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, Oğan’a mesaj atarak,  cevap hakkını kullandı. Özhaseki’nin attığı mesajı canlı yayında okuyan Oğan: “Bakan mesaj attı. Boydak ailesinin FETÖ ile ilişkisi çok eskilere dayandığı gibi, her türlü dinlemelerde ve raporlarda ilişki çok net biçimde ortada. Bu ilişkiyi zaten kendileri de inkar etmiyorlar. Hapishanedeki birisinin bir cümle yalanı ile bizi suçlayacaksanız yandık.  Ben daha önce de bu tür suçlamalardan dolayı CHP’lilerden para kazandım ve Kayserililer sucuk yediler.’ diyor.” Bu sırada araya giren CHP’li Özgür Özel ise “Biz de o davanın temyizi kazandık, parayı geri aldık. Kayserililer yedilerse Özhaseki’nin cebinden sucuk yedi.” yanıtını verdi.