Halı Saha Yapımı Hakkında Merak Edilenler

 Halı Saha Yapımı Hakkında Merak Edilen 5 Soru ve Cevapları

Halı Saha Yapımı Hakkında Merak Edilenler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Halı Saha Yapımı Hakkında Merak Edilen 5 Soru ve Cevapları

Halı saha yapımı herkesin merak ettiği konulardan bir tanesi. Halı saha yapımı hakkında gerekli bilgileri verirken zemin ürünü olarak kullanılan suni çim hakkında da bilgi paylaşacağız. Sektörün öncülerinden olan Nurteks, Türkiye’ye suni çimi getirdikten sonra sektörde yaygınlaşan suni çim kullanımı, halı sahaların ticari amaçla kullanımı oldukça artırdı. Bu artan arz talep sayesinde de Türkiye’nin her yerindei her ay yüzlerce halı saha kurulmaya başlandı. Gelin beraber halı saha yapımı hakkında bilgilere geçelim.

Halı Saha Fiyatları Nelerdir?

Halı saha maliyetlerini etkileyen en önemli belirleyici seçilen zemin ürünüdür. Genellikle suni çim kullanılarak inşa edilen halı sahalar; üzerinde uzun süre oyun oynamasına müsade etmektedir. Halı saha yapımı için  seçilen suni çimin kalitesi, halı saha maliyetlerini etkilemektedir. Yine arazinin nasıl bir altyapısının olduğu da halı saha fiyatlarını etkilemektedir. Yapılan altyapı çalışması, nakliye ve kullanılan zemin ürünün kalitesi saha maliyetlerini etkileyen değişkenlerdir. Halı saha fiyatları hakkında o yüzden kesin bir bilgiden bahsetmek doğru olmayacaktır.

Halı Saha Kaç Yıl Kullanılır?

Bir kez hizmete açılan halı sahayı uzun yıllar kullanabilirsiniz. Fakat burada en önemli belirleyic; halı sahanın  kullanım sırasında bakımlarının aksatılmamasdır. Her yıl yapılması gereken yıllık bakım haricinde; halı sahanın temizliğine de özen gösterilmelidir. Ortalama 6-8 sene arası dayanan suni çim ürünü hem daha ekonomiktir hem de üzerinde daha çok oynanmasına olanak tanır.

Halı Saha Kaç Ölçüleri Nelerdir

Halı saha ölçüleri değişkenlik gösterebilmektedir. Birbirinden farklı ölçülerden söz etmek mümkündür. Halı saha ölçüleri genel olarak aşağıdaki gibidir.

18 * 36 metre= 648 m²

20 * 40 metre = 800 m²

25 * 40 metre = 1000 m²

25 * 45 metre = 1125 m²

28 * 48 metre = 1344 m²

27 * 47 metre = 1269 m²

30 * 50 metre = 1500 m²

32 * 52 metre = 1664 m²

Halı Saha Yapımında Suni Çim Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Halı saha yapımında suni çim kullanmanın birçok avantajı vardır. Bunlardan en önemlisi üzerinde çok sayıda oyun oynanmasına müsade etmesidir. Suni çim bir sahada gün içinde 3-4 oyun oynanması mümkündür. Bakımı ve bakım maliyetleri de oldukça düşüktür.

Futbol Sahası ve Halı Saha Arasındaki Fark Nedir?

Futbol sahası ve halı saha arasındaki asıl fark, toplam metrekare ve saha yapımında kullanılacak olan zeminin ne olacağıdır. Futbol sahalarında daha çok doğal çim ve son zamanlarda da hibrit kullanılırken ticari amaçlı yapılan sahalarda suni çim kullanılmaktadır.