Halaçoğlu: Türk düşmanlarının istedikleri bu

Türk Tarih Kurumu eski başkanı ve kuruluş çalışmaları devam eden Türkiye'nin yeni siyasi partisi Kutlu Parti'nin Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Türkiye gündeminde büyük bir yankı bulan sığınmacılarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Halaçoğlu: Türk düşmanlarının istedikleri bu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de pazar gecesi yaşandığı iddia edilen taciz olayı gündemdeki yerini korurken ulusal basında yer alan haberlerde yine ülke gündemine oturdu. Türk kontrolündeki bölgelerde yaşayan Suriyeliler, Kayseri saldırısı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esad'la normalleşme söylemlerinin ardından Türk bayraklarına, Türk kamyonlarına, tırlarına ve Türk plakalı araçlara saldırıyor iddiaları ulusal basında ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Yaşanan olaylara karşı soğukkanlı davranılmasına gerektiğine dair vatandaşlara çağrıda bulunan bir açıklama da Türk Tarih Kurumu eski başkanı ve kuruluş çalışmaları devam eden Türkiye'nin yeni siyasi partisi Kutlu Parti'nin Genel Başkanı Yusuf Halaçoğlu’ndan geldi. Başkan Halaçoğlu, geçtiğimiz yıllarda yaptığı paylaşımları hatırlatarak, ülke yöneticilerinin bilim insanlarını dinlemesi gerektiğine yer verdi. Sığınmacılarla ilgili daha önce hükümeti uyardıklarını ifade eden Halaçoğlu, “Bir ülkenin yöneticileri bilim insanlarını dinlemezse sonu felâketle sonuçlanır. Şu sığınmacılarla ilgili hükümeti kaç kez ikaz ettik ama dinlemedi. Halkımızı itidale davet ediyorum. Türk düşmanlarının istedikleri bu. Tepkinizi hukuk çerçevesinde iktidardakilere gösteriniz.” diye konuştu. 

Halaçoğlu’nun geçtiğimiz yıllarda sığınmacılarla ilgili paylaşımları ise şöyle; 

“Adına sığınmacı veya geçici koruma deyin fark etmez. Bunlar ülkelerine gönderilmezse, tekrar ediyorum, göç konusunda doktora yapmış biri olarak söylüyorum. Türkiye başına büyük bir bela alıyor. Yarın çok geç olacak. Göçmenlerin ülkelerine gönderilmesinin insanlıkla bir alakası yoktur.”

“Göçmen konusunda Türkiye tam bir istilaya uğruyor. Yarın çok geç olacaktır. Devleti yönetenler derhal tedbir almak zorundalar. Sığınmacı ve göçmen sayısı yüzde 10’lara varıyor. Sonra aldatıldık demesin kimse. Doktoram bu konuda. Çok tehlikeli bir durum var. Niğde’de TIR’la gelen göçmenler.”