Halaçoğlu: 'Korku Dağları Sarmış, Bu Yüzden Bizi Engellemeye Çalışıyorlar'

Halaçoğlu: 'Korku Dağları Sarmış, Bu Yüzden Bizi Engellemeye Çalışıyorlar'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti’ye katılan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Amarikan Projesi değiliz, FETÖ’cü değiliz, bir firmanın projesi değiliz. Biz Kuvai Milliye ruhuyla hareket eden, gücünü haltan alan partiyiz. İktidar alternatifiyiz” dedi. “Korku dağları sarmış, bu yüzden bizi engellemeye çalışıyorlar” diyen Halaçoğlu, “Önümüzdeki dönemde devraldığımız Türkiye maalesef 1918 Türkiye’si olacaktır ve Türkiye yeni baştan kendini organize etmek zorunda kalacaktır” diye konuştu. “MHP’ye ihanet ettiler” eleştirilerine de cevap veren Halaçoğlu, “Ben Anayasa referandumunda hayır dediğim için ihraç edildim. İhanet eden ben miyim, yoksa politika değiştiren genel merkezin kendisi mi? Ben kimsenin kulu, kölesi değilim, beynimi de kimseye kiraya vermedim” diye konuştu.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edildikten sonra Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti’de yer alan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri’de uydu üzerinden yayın yapan 38 Kent TV’ye  telefonla bağlanarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeni partide  kimsenin şu göreve olayım, bu görevde olayım diye bir kaygısının olmadığını ifade eden Prof. Dr. Halaçoğlu, “İlla ki şu görevde olalım, bu görevde olalım diye hedefimiz de yok,  öyle bir arzumu yok. Burada önemli olan Türkiye geleceği.  Önümüzde devasa bir sorun var. Bu sorun tek adam sorunu. Tek adam tarafından yönetilen bir Türkiye var, yeni anayasaya göre. Çıkıyor Cumhurbaşkanı ‘TEOG kaldırılmalıdır’ diyor ve ertesi gün kalkıyor.  Ya da ‘şu belediye başkanı görevden alınacak’ diyor, görevden alınıyor. Yani tek adam ne isterse, bugün yerine geliyor. İstemek bir yana anayasa aile birlikte direk kanun çıkaracak bir hale geliyor.  Hiç kimseye sormadan kanun çıkaracak, istediği bakanı atayacak, bürokratları görevden alacak. Bütçeyi kendisi hazırlayacak, Meclis’in hiçbir fonksiyonu yok” dedi.

“ÜLKÜCÜNÜN PARTİSİ OLMAZ, NEDEN BİZDEN KORKUYORSUNUZ?”

Ülke birçok sorunla  boğuşurken, şimdi biz burada başka bir parti ile ağız dalaşına girmeyi de ihtiyaç hissetmiyoruz” diyen Halaçoğlu, MHP ve diğer bazı çevrelerden kendilerine yönelik yapılan eleştirileri de değerlendirdi. Halaçooğlu,  şöyle konuştu: “Onlar devam etsinler kendi kafalarında ama bizim için Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği meselesi var. Biz bunla ilgileniyoruz, kurduğumuz parti İYİ Parti, amblemi güneş, inşallah güneş doğunca karanlık  nasıl ortadan kalkıyorsa, ampuller nasıl sönüyorsa o şekilde sönecek bunlar. Biz bunla meşgulüz, 50 artı 1’e talibiz. Türkiye’de herkesin oyuna talibiz, belli bir kesimin değil. Bunun içerisinde Ülkücü olur, Ülkücü olmayan da olur, Sosyal demokratta olur, herkesi olur bu partinin oy veren tabanında. Çünkü başka türlü iktidar olamazsınız. Biz iktidar olmak istiyoruz ve tekrar parlamenter sistemi getirmek istiyoruz. Demokratik parlamenter sistemi ama hukukun tamamen bağımsız olduğu ve kuvvetler ayrılığının Türkiye’de uygulandığı, öyle hayatı boyunca genel başkan olunamayacağı bir siyasi sistemi olan böyle bir sistemi getiriyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Saddam’dan,  Kaddafi’den, Esat’tan, her yerde tek adam rejimiyle ülkelerin nasıl yönetildiğini dünyada biliyoruz. Bu partiyi kurduk ama herkes konuşuyor partiyi, ama diyorlar ki bu parti yüzde 1 oy alacak, boyunun ölçüsünü alacak, tamam botumuzun ölçüsünü alacaksak  kardeşim niye bizi konuşuyorsunuz o zaman? Niye bizimle uğraşıyorsunuz. 3 gün sonra demek ki saman alevi gibi sönerler. O zaman niye konuşuyorsunuz, niye endişe ediyorsunuz. Tabii ki endişe ediyorlar, çünkü herkes biliyor ki Türkiye’de bu yeni kurulan siyasi oluşum büyük bir  teveccüh gördü ve her eksimden insanın oyunu alabilecek, aynı zamanda şu anki mevcut siyasi iktidara da alternatif olacak bir siyasi parti özelli taşıyor. Budan korkuları. Birileri çıkıyor diyor, ‘Amerikan projesi’ Asıl Amerikan projesi bugünkü iktidar. Ama  biz ne Amerikan projesiyiz, ne de şu firmanın bu firmanın projesiyiz. Biz gücümüzü halktan alan, milletin partisiyiz.  Biz milliyetçiyiz, muhafazakarız, biz Atatürkçüyüz, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine inanmış insanlarız. Türkiye’yi modern, tamamen muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bir anlayış içerisinde  hareket ediyoruz. Yani Kuvai Milliye ruhuyla hareket ediyoruz. Herkesi istediğini konuşabilir ama yarın Türk Milleti kime oy vereceğini herkese gösterir ve herkeste saçı ak mı kara mı anlar? Bu kadar basit”

“İHANET EDEN BEN MİYİM, YOKSA GENEL MERKEZİN KENDİSİ Mİ?”

MHP  Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy’un kendisine yönelik olarak bir süre önce yaptığı, “Partimize ihanet etti” açıklamasına da cevap veren Halaçoğlu, “MHP’ye ihanet etti dendi. Önce herkes şunu düşünsün ihanet eden ben miyim, yoksa genel merkezin kendisi mi? Şimdi ben partiden ihraç edilmiş bir adamım, ben kendim ayrılmış değilim, her şeye rağmen. Neden ihraç edildim? Anayasa’ya hayır dediğim için. Ben hayır diyorum ve demeye de devam edeceğim. Ben kimsenin kulu, kölesi değilim, beynimi de kimseye kiraya vermedim. Düşünüyorum ve diyorum ki, Anayasa tek adam rejimine götürecek. Bizim 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde MHP parti beyannamemizde açık ve net olarak parlamenter sistem savunuluyor.  ‘Başkanlık ve benzeri sistemleri uygun bulmuyoruz’ deniyor seçim beyannamesinde. Daha sonra genel başkanın konuşmalarına da bakın.  Başkanlık sistemine ve partili cumhurbaşkanı sistemine karşı çıkan, sert açıklamaları var. Onlar evet dediler, ben hayır dedim ve ben ihanet etmiş oluyorum. Allah aşkına buna kargalar güler. Bunların hepsinin altında yatan şeyleri biz biliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi ile ilgili olarak sıkça dillendirdiği “metal yorgunluk” konusunda da açıklama yapan Halaçoğlu, “Belediye başkanlarını görevden alıyor, il, ilçe teşkilatlarını görevden alıyor, ama bunların her bir tanesi vagondur. Aslında metal yorgunluğu en başından, lokomotiften başlıyor” dedi.

“BARZANİ’YE O ZAMAN SES ETMEDİLER, ŞİMDİ OTURDUKLARI YERDE HOROZLANIYORLAR”

 

Halaçoğlu, şunları söyledi: “Ne gariptir ki dün Erdoğan’a söylemediğini bırakmayan Perinçek de  Erdoğan’ı savunur hale geldi. Şimdi hangisine inanacaksın? Burada önemli mesele var. Şu anki iktidar kendi ağzıyla da ifade ediyor, bir metal yorgunluğuna girmiştir. Metal yorgunluğu dediğiniz zaman bir uçakta düşünürseniz tüm motoru, aksamını değiştirirsiniz, o uçağı kullanmazsınız. Bir bina metal yorgunluğuna girmişse, aslında tümüyle binayı yenilemeniz lazım, yıkıp. Şimdi AKP bu metal yorgunluğundan dolayı kendini yenilemeye çalışıyor. Belediye başkanlarını görevden alıyor, il, ilçe teşkilatlarını görevden alıyor, ama bunların her bir tanesi vagondur. Aslında metal yorgunluğu en başından, lokomotiften başlıyor. Biz de diyoruz ki, Türkiye’nin bugün içine düştüğü duruma bakın. PKK aldattı, ABD aldattı, aldatmayan FETÖ aldattı, en sonunda Barzani de aldattı. Şimdi sürekli aldanan bir hükümetle karşı karşıyayız. Geçen Cumhurbaşkanı bir söz söyledi, ‘İstanbul’un bugünkü hale gelmesindeki vebal bizimde, suç bizimde kabahatimizdir’  dedi. Şimdi kendi ağızlarıyla söylüyorlar. Dünyanın herhangi bir ülkesinde olsa ayakta kalamaz böyle bir iktidar. Şimdi biz de diyoruz ki, dış politikada rezil ettiniz, terör konusunda teröristlerle masaya oturdunuz, orda rezil ettiniz. Hatta Barzani’ye kırmızı halılar serdirdiniz, AKP kongresinde ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ dedirttiniz. PYD’ye Kobani’de selam gönderdiniz, sonra da ‘PYD’ye, PKK’nın devamıdır’ dediniz. Evet, terör örgütü. Hiç mi görmediniz daha önce? Sonra FETÖ’yü kucakladınız, ‘hasret giderdik’ dediniz, ondan sonra 15 Temmuz darbesini yaptı dediniz. Sonuçta ne oldu? Terör örgütü haline geldi. Peki bu adama yıllardır terör örgütü dediğimizi niye anlamazdan geldiniz. FETÖ ne gariptir ki, askeriyeye girmiş, eğitime girmiş, polise girmiş, her tarafa girmiş bir siyasete girmemiş. Halbu ki boy boy resim çektirenler orda duruyor, partinin içinde duruyor. Gidip, Pensilvanya’dan resim çektirenlerden söz ediyorum. Şimdi önce bunlara bir baksınlar. Ondan sonra Barzani geldi diye, Barzani’nin paçavrasını Türk Bayrağı’nın yanına çektiniz. O zaman kimse niye yürüyüş yapmadı? Niye sesini çıkarmadılar? Oturdular her yer de, şimdi horozlanıyor herkes. Ülkücülükmüş, Ülkücülük bir partide olmaz. Ülkücünün partisi yoktur. Ülkücü MHP’ye girmişse bugün sırf kendisine yakın gördüğü için girmişti ama bugün vazgeçti. Ne yapacaksınız?”

 

“SİNAN OĞAN OLURSA, PARTİDEN İSTİFA EDERİM DEDİM, AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUM”

 

Açıklamasında, “Ben Kayseri’den 3 kere Milliyetçi Hareket Partisi’nden birinci sırada milletvekili oldum. Kusura bakmasınlar onlardan gaz az çalışmadım ben” diyen Halaçoğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Ersoy’un, “Halaçoğlu’na MHP hakkını helal etmiyor” yönündeki açıklaması ile ilgili de şu ifadeleri kullandı: “Sadece onlar çalışmadı, halkta çalıştı. Bütün teşkilatlarımız da çalıştı, ama hakkımı helal etmiyorum deniyor. Peki ben helal ediyor muyum size? Bu kadar politika değişikliği yaptığınız için? Millet sizi affediyor mu? Önümüzdeki günlerde kimin kime hakkını helal ettiği çok iyi görülecek. Biz bu partiyi kurarken, kendi  yaptıkları hatalar üzerine bu partiyi kurduk. MHP’de bir yönetim değişikliği istedik. Evet, ben dedim ki Sinan Oğan olursa dedim, ben partiden istifa ederim dedim. Doğru hale aynı şeyi söylüyorum. Nitekim bugün başka yerde. Milliyetçilik havanda su dövmekle olmuyor. Ülke elden gidiyor, Barzani’nin paçavrasını bayrak diye çekiyorlar. Türkiye’nin teminatı artık yeni kurulmuş olan İYİ Parti’dir. Çünkü bu iktidarı devirecektir.  Bunların suçlu olanlarını, yani kim yolsuzluk yapmışsa, kim ülkeyi ihanet etmişse hepsi hukukun karşısına çıkacak ve bunun hesabını verecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ve kesinlikle de iktidar olacaktır. Neden tepemize engeller çıkarmaya çalışıyorsunuz”

“TÜRKİYE YENİ BAŞTAN KENDİNİ ORGANİZE ETMEK ZORUNDA”

İYİ Parti’nin hedefleri konusunda da bazı açıklamalarda bulunan Halaçoğlu, “Hukukun içinde siyasetçi olmayacak, basın tamamen bağımsız olacak. Partide toplu ihraçlar olmayacak. Şimdi bizi eleştiren bazı kişilerde gelecek kapımızı çalacaktır. İnşallah Türkiye, iyiliklerle selamete erecektir. Türkiye şu anki duruma layık değildir.  Tüketime yönelik bir ekonomi sistemi,  yakıda gelen zamlar, ekonominin ne hale geldiğini görürsünüz. Dolara, Euro’ya bakın ne olduğunu görürsünüz. Dış borç 480 milyar dolara çıktığını görürsünüz. Kapanan şirketlere bakarsanız görürsünüz. Zaten esnaf biliyor dur bu söylediklerimi. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde devraldığımız Türkiye maalesef 1918 Türkiye’si olacaktır ve Türkiye yeni baştan kendini organize etmek zorunda kalacaktır ama bu organizasyonu 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in temel ilkeleri üzerine oturacaktır. Modern, çağdaş bir Türkiye. İlme, liyakata önem veren bir Türkiye olacaktır” diye konuştu.

 

“KORKU DAĞLARI SARMIŞ, ENDİŞELERİ BUNDAN”

 

İYİ Parti’nin ülkenin sorunlarını çözeceğini savunan Halaçoğlu, “Biz bu işin üstesinden geleceğiz. Bundan çekinen ve korkanlar ‘FETÖ’cü’ diyecekler, başka ‘Amerikancı’ diyecekler. Bir sürü şeyler ekleyecekler bize. Madem korkmuyorsunuz, madem bir tuğla bile çekemeyeceğiz. O zaman neden engel oluyorsunuz. Demek ki mesele o değil, korku dağları sarmış. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyorlar. Yok şu FETÖ’cü şu bucu. Allah aşkına herkesi hain ilan etmeye başladılar.  Biz ülkenin içinde bulunduğu durumdan ülkeyi kurtarmak için bu partiyi kuruyoruz, bölmek için değil, birleştirmek için kuruyoruz. Biz herkesi kucaklayacağız diyoruz. Bizim çizgimiz, sınırımız belli. FETÖ terör meselesini çözecek parti biz olacağız. Ayrıldığım parti ile ilgili de genel başkan ile ilgili de konuşmadım, konuşmamda. Ama birileri de benim sabrımı sınamasınlar. Bu parti Kayseri’de dahil olmak üzere Türkiye’nin her yerinden oy alacaktır. Her kesimden oy alacaktır, Ülkücülükte bir partiye ait değildir. Ülkü apayrı bir şeydir, onun daha sonra öğreneceklerdir ne olduğunu.  Biz kurduğumuz partiyi geniş tabanlı bir parti olarak oluşturduk, onu için bize çatmaya kalkmasınlar. Bu parti Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğidir” dedi.

KAYSERİ’DE İL BAŞKANLIĞINA  23 İSİM ADAY!

Diğer yandan Halaçoğlu, Kayseri başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden partilerine ilginin olduğunu ifade ederek, Kayseri’de yaklaşık 23 ismin il başkanlığı için aday olduğunu belirtti.

Halaçoğlu, “Akıl almaz derecede  arzu var, istek var. Şimdi bu istek içerisinde bir arkadaşı getirsek, ötekisini getirmesek  sıkıntılar olacak. Şimdi bir değerlendirme yapılıyor bir komisyon oluşturuldu. Bende tabi normal değil mi kendi ilimde bir takım değerlendirmeler  yapmam. O değerlendirmeleri yapıyorum ama çok dengeli, doğru bir seçim yapılarak, birinci etapta atama olacak. İl, ilçe teşkilatları kurulacak. Teşkilatlardan sonra üye kayırları olacak, üyeler tarafından delegeler belirlenecek. 3 ay içerisinde seçime gideceğiz teşkilatlarda tekrar. Parti içi seçime gideceğiz, kongreler yapılacak. Cumartesi günü Kayseri’deydim. Bir takım görüşmeler yaptım. Ara ara geliyorum, herkese de söylemiyorum. Çünkü 23 kişinin adı il başkanlığı için geçiyor. Bunlar içinde  daha önce CHP’de, MHP’de,  AKP’de  ve de diğer bazı partilerde görev almış isimler de var.  Bir doğru yol bulacağız, arkadaşlarımızı ikna ederiz, herhangi bir sıkıntı doğmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN