HALAÇOĞLU KİRLİ HAVANIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!

HALAÇOĞLU KİRLİ HAVANIN PEŞİNİ BIRAKMIYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Kayseri’nin öncelikli yani acil çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan hava kirliliği konusunun peşini bırakmıyor. Halçoğlu, vatandaşlardan son günlerde artan şikayetlerin ardından konuyu bir kez daha Meclis gündemine taşıyarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’ye, “Özellikle akşam saatlerinde gözle görülen ve nefes almayı bile zorlaştıran kirli hava vatandaşları zor durumda bırakmaktadır. Bu konuda ne tür önlemler alıyorsunuz?” diye sordu.

 

 

Kayseri’nin en önemli sorunları arasında gösterilen ve yıllardır da çözülemeyen hava kirliliği sorunu insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Kentte bu konuda daha soğuk hava etkisini tam manasıyla hissettirmemesine rağmen şikâyetler yeniden alevlendi. İşte vatandaşlardan gelen bu yöndeki şikâyetlerin ardından konuyu bir kez daha soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye bu konuda ne tür önlemler alındığını sordu.

KAYSERİ RİSKLİ İLLER ARASINDA

Halaçoğlu, hava kirliliği ile ilgili olarak şunları söyledi: “Hava kirliliği Kayseri’nin en önemli sorunlarından biri olma özelliğini hala korumaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hava kirliliği açısından en riskli 60 il arasında gösterilen Kayseri’de; henüz kış mevsimi tam manası ile başlamamış olmasına ve buna bağlı olarak da kalorifer ve sobaların sürekli olarak kullanılmamasına rağmen, özellikle akşam saatlerinde gözle görülen ve nefes almayı bile zorlaştıran kirli hava vatandaşları zor durumda bırakmaktadır”

“NE TÜR ÖNLEMLER ALMAYI PLANLIYORSUNUZ?”

Diğer yandan Halaçoğlu’nun Bakan Güllüce’ye yönelttiği ve cevap istediği o sorular ise şu şekilde;  Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı karar gereğince 31.10.2014 tarihinden bu yana katı ve sıvı yakıt kullanımı yasaklanan 36 mahallede doğalgaza dönüşümü gerçekleştirmeyen konut/bina bulunmakta mıdır?

Bulunmakta ise, idari işlem ve para cezası uygulanan konut/bina sayısı ve kesilen ceza miktarı ne kadardır? Özellikle toplum taşıma araçlarının kullandıkları yakıtlar ile ilgili bir önlem alınması düşünülmekte midir? Kayseri’deki hava kirliliğinin engellenebilmesi için başka ne tür önlemler alınması planlanmaktadır?”

TARIM BAKANI EKER’E DE GDO SORULARI

 Halaçoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e de, “Türkiye’de, yılda kaç çeşit ve kaç ton tohum ithalatı yapılmaktadır? Bunlara ödenen döviz miktarı ne kadardır? Tohum ithalatının ülkelere göre dağılımı nasıldır? GDO’lu tohum ve ürün ithalatı yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise bu ürünlerdeki GDO oranı ne kadardır? Buna bağlı olarak, ithalatı yapılan tohumların kaç çeşidi ve kaç tonu GDO’ludur? Bunlara ödenen döviz miktarı ne kadardır?” diye sordu ve cevap istedi.

Haber: Cafer ZENGİN