Halaçoğlu'dan, Atatürk'ü hedef alan Osmanoğlu'na tarihi yanıt!

Sosyal medya üzerinden Atatürk'ü hedef aldı. Halaçoğlu, tarihi belgeyle tarihi bir cevap verdi.

Halaçoğlu'dan, Atatürk'ü hedef alan Osmanoğlu'na tarihi yanıt!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kendisini Osmanlı torunu olarak tanıtıp ticari faaliyetlerde bulunduğu ifade edilen Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Atatürk'ü hedef aldı. Osmanoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında skandal sözler sarf etti.
Zafer Bayramı etkinliklerinin yapıldığı ve kutlandığı şu günlerde Osmanoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden “Dedem Fatih Sultan Mehmed Han İstanbul’u besmele çekerek aldı; birileri gibi kafa çekerek değil” şeklinde paylaşım yaptı.

HALAÇOĞLU TARİHİ BELGEYLE YANIT VERDİ

Bu sözlere  Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve aynı zamanda Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Yusuf Halaçoğlu, tarihi belgeyi yayınlayarak cevap verdi.
“Doğrudan Atatürk'ü hedef alıyor” diyen Halaçoğlu devamında da “Evet Fatih İstanbul'u besmeleyle aldı ama siz de kafa çekerek koca devleti batırdınız” diyerek Osmanlı döneminde saraya alınan şarap ve alkol miktarlarının olduğu belgeyi paylaştı. 
Halaçoğlu, şunları söyledi: Sultan Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu,"Dedem Fatih Sultan Mehmed Han İstanbulu besmele çekerek aldı,birileri gibi kafa çekerek değil" demiş. Doğrudan Atatürk'ü hedef alıyor. Evet Fatih İstanbul'u besmeleyle aldı ama siz de kafa çekerek koca devleti batırdınız. 

İşte o tweet: