Halaçoğlu: "Böyle bir anayasaya kim onay verirse milleti düşünmüyor demektir"

Halaçoğlu: &quotBöyle bir anayasaya kim onay verirse milleti düşünmüyor demektir"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Anayasa teklifi ile ilgili olarak, genel Kurulda evet oyu vereceğini açıklamasının ardından MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Böyle bir anayasaya kim onay verirse bu ülkeyi, bu ülkeyi kuranları, Türk milletini, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünmüyor ve sevmiyor demektir. Aksi olsa tek adam iktidarına asla onay vermez ve hayır der.” ifadelerini kullandı.

Anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerine 9 Ocak Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'nda başlanacak. MHP lideri de görüşmeler öncesinde oyunun rengini açıkladı ve "Genel Kurul'da da referandumda da evet oyu vereceğim" dedi. Bahçeli’nin bu yöndeki açıklaması MHP çevrelerinde tartışılırken partinin Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’ndan dikkat çeken bir tepki geldi. “Kim olursa olsun bu yetkilerle hiç kimse cumhurbaşkanı yapılmamalı. Zira denetlenmesi de imkansız.” diyen Halaçoğlu, “Böyle bir anayasaya kim onay verirse milleti düşünmüyor.” ifadelerini kullandı.

 Kendisine ait sosyal paylaşım sitesi hesabından açıklama yapan Halaçoğlu,şunları yazdı: “Anayasa taslağı komisyondan geçti ve meclise sunuldu. Pazartesi günü maddeler görüşülmeye başlanacak. Bazıları, içinde birkaç madde var, onlar olmasa iyi olabilirdi gibi düşünenler var.  Sevgili kardeşlerim.  Bu taslak sadece şimdiki cumhurbaşkanı için hazırlanmış bir taslak. Yürütmeyi tamamen onun yetkisine bırakıyor. Yürütme ile ilgili konularda cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarma yetkisi veriyor. Yürütmenin sınırı nedir? Belli değil. Yani parlamento sembolik hale düşüyor. Unutulmasın ki partili cumhurbaşkanlığı yolu açıldığından zaten parlamento yine kendisinin kontrolünde olacak. Ha kimse kanunla düzeltilir demesin. Çünkü kanun anayasa hükmünü ortadan kaldıramaz. İkincisi yargı üyelerinin yarısını yine cumhurbaşkanı atayacak. Diğer yarısını da sözde parlamento. Partili cumhurbaşkanı olduğuna göre %99 kendi partisi iktidarda olacağından, kalan yarısını da yine kendisi belirleyecek. Bu da tamamının ataması cumhurbaşkanı tarafından yapılacak demektir. Yani yargı da onun kontrolünde olacak. Bakanları da dışarıdan atayınca tüm güç cumhurbaşkanın elinde olacak. Sonuçta yürütme, yasama ve yargı tek elde toplanacak. Bunun adına demokrasi denmeyeceği gibi hukuk devleti de denemez. Unutmayalım bir de iki dönem cumhurbaşkanlığı yapılacağı bildiriliyor fakat ikinci dönem tamamlanmadan seçim kararı alınınca tekrar aday olabiliyor. Seçim kararını da kendisi alabiliyor. Dördüncü ve fazlası için engel konmadığına göre bu devam edip gidebilir. Son olarak ise bu anayasa 2019 da yürürlüğe girecek denmesine rağmen resmi gazetede yayınlandıktan sonra 6 ay içinde meclis tüzüğünü değiştirecek, gerekli kanunları çıkaracak. Yargı organları üyeleri de 30 gün içinde belirlenip 40. gün göreve başlayacak. Aslında kim olursa olsun bu yetkilerle hiç kimse cumhurbaşkanı yapılmamalı. Zira denetlenmesi de imkansız. 600 kişilik parlamentodan 300 kişinin imzasıyla önerge verilecek, 360 kişinin oyuyla soruşturma açılacak ve 400 kişinin onayıyla yüce divana gönderilecek. Unutmayalım bu kişi partili cumhurbaşkanı. Ayrıldıktan sonra da bu dokunulmazlığı bakanlarıyla birlikte devam edecek. Yani bizden cumhurbaşkanı değil, ömürboyu görev yapacak adına ne derseniz deyin tek adam iktidarı seçtirecekler. Dolayısıyla böyle bir anayasaya kim onay verirse bu ülkeyi, bu ülkeyi kuranları, Türk milletini, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünmüyor ve sevmiyor demektir. Aksi olsa tek adam iktidarına asla onay vermez ve hayır der. Saygılarımla....”

Haber: Cafer ZENGİN