Haftaya açılıyor! İşte Kayseri'nin yeni tesisi

Kayseri'nin Tomarza ilçesine yeni bir tesis kazandırılıyor. Açılış için gün sayan tesiste doğal ve yöresel birçok ürün satılacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Haftaya açılıyor! İşte Kayseri'nin yeni tesisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde istihdam ve üretime destek vermek amacıyla Kayseri Valiliği ve Tomarza Belediyesi tarafından ‘Hanımeli Tesisi & Köy Pazarı’ inşa edildi. Açılış için gün sayan tesiste kadınların ürettiği, peynir, yoğurt, süt yine bahçede yetiştirilen meyve ve sebze gibi doğal ve yöresel ürünler satışa sunulacak. Böylelikle kadınlar kendileri ürettikleri ürün ile ev ekonomisine katkıda bulunacak. Yine bir kısmı Köt Pazarı olarak planlanan tesiste içerisinde 3 TL’den satılacağı bir kafe yer alacak. 

Haftaya açılıyor! İşte Kayseri'nin yeni tesisi

Önümüzde hafta açılması planlanan tesise ilişkin açıklamalarda bulunan Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, “Kayseri Valiliği ve Tomarza Belediyemiz işbirliği ile belediye binamızın hemen yanındaki belediyemize ait binanın tadilat ve tamiratı yapılarak Tomarzalı bayan kardeşlerimiz ve annelerimizin hizmetine ücretsiz sunacağız. Evinde, bağında-bahçesinde bayan kardeşlerimiz tarafından üretilen; peynir, yoğurt, süt, meyve çeşitleri kısacası yöresel ürünler bayan kardeşlerimiz tarafından duvar diplerine yani sağlıksız ortamlarda pazarlanmaktaydı. Üretim yapan bayan kardeşlerimiz ürünlerini belediyemiz kontrolünde bulunan ‘Hanımeli Tesisi & Köy Pazarında’ ücretsiz bir şekilde yazın sıcağından kışın soğuktan maruz kalmadan hijyenik ortamlarda ücretsiz olarak pazarlaya bilecekler. Bununla beraber Köy Pazarı olarak plânladığımız binamızın diğer yarısını ise yine Tomarzalı Bayan kardeşlerimize ve ailelerinin özel ve içersinde 3 TL’den çay satılacağı kafe tarzında olarak kullanacağız.” dedi.

Haftaya açılıyor! İşte Kayseri'nin yeni tesisi

Başkan Koç tesisin açılışına ilişkin ise,  “Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in katılımlarıyla önümüzdeki hafta için ‘Hanımeli Tesisi & Köy Pazarı’ açılışını yaparak tesisimizi tamamen bayan kardeşlerimize bırakacağız. İlçemize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.