Haftanın son günü yatırımcısını güldüren Borsa'da neler oldu?

Geçtiğimiz haftalarda 'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek istifa etmek istiyor' iddiasıyla yapılan haberlerinin gündeme düşmesiyle sert satışlar gelen Borsa İstanbul'da bu hafta nasıl geçti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Haftanın son günü yatırımcısını güldüren Borsa'da neler oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de borsa yatırımcılarının merak ile takp ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 7.446 puan ile başladığı haftanın son işlem günü olan cuma gününü yüzde 3 değer kazanarak 7.716 puanda tamamladı. Hafta boyunca genellikle 7500 puan üzerinde işlem gören Borsa İstanbul BİST 100 endeksi en düşük 7407 puanı ve en yüksek 7902 puanı gördü. BIST 100’ün cuma günü işlem hacmi ise kapanışa doğru 150 milyar TL’nin üzerine çıktı.

Borsayı cuma günü yukarı taşıyan sektörler iletişim, elektrik ve ticaret oldu. Holding endeksi %2’ye yakın artış gösterirken bankacılık endeksi yatay hareket etti.

BIST 100’de cuma günü kazandıran 5 hisse şu şekilde sıralandı: BRSAN, ALFAS, ASTOR, CEMTS, ULKER
BIST 100’de cuma günü en çok kaybettiren hisseler ise: EUREN, PSGYO, GLYHO, AKCNS, VAKBN olarak sıralandı.

Gectiğimiz hafta yeni halk arz olan Kuzugrup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 21 - 23 Ağustos tarihleri arasında talep topladı 29 Ağustos 2023 'de Borsa'da işleme başlayacak. Son halka arzlar olan Baydöner Restoranları A.Ş. ve Enerya Enerji A.Ş. ise geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da işleme başlayan şirketler oldu.