Gürer: Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı

Gürer: Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada asgari ücretin 2021 yılı için en az net 3 bin 100 lira olması gerektiğini söyledi.

YAŞAM STANDARTLARI DİKKATE ALINMALI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada, 10 milyona yakın çalışanı doğrudan ilgilendiren 2021 yılı asgari ücret görüşmelerinin başladığına dikkat çekti. Gürer, “Uluslararası Çalışma Örgütü asgari ücret tespitinde işçinin ve ailesinin ihtiyaçları, genel ücret seviyesi, yaşam pahalılığı gibi yaşam standartlarının dikkate alınmasının gerektiğini belirtiyor” dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ BİLE ALTINDA 

Pandemi sürecinde, çalışanlar büyük fedakârlık gösterdiğine vurgu yapan Gürer, bugün itibariyle 2 bin 324 lira olan asgari ücretin açlık sınırının altında bir rakam olduğunu işaret etti. 

ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI TUTULMALI 

2021 yılı için asgari ücretin en az net 3 bin 100 lira olması gerektiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ayrıca asgari ücretin vergi dışı tutulması gerektiğini belirtti. 

AKP, İŞÇİNİN KARŞISINDA İŞVEREN GİBİ DAVRANIYOR 

Asgari ücretin belirlendiği her dönemde AKP iktidarının işveren gibi davranarak, çalışanların karşısında bir tutum sergilediğini de kaydeden CHP Milletvekili Gürer, “ Doğal gaz, elektrik, gıda gibi ürünler sürekli zamlanmaktadır. İşçilere en az, net 3.100 lira asgari ücret verilmesi ve işçilerin sorunlarının dikkate alınması önemlidir” diye konuştu.

 “AKP iktidarı pandemide sınıfta kaldı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, pandemi döneminde emekli, işçi, çiftçi ve esnaf başta olmak üzere toplumun çoğunluğunun sorunlarına çözüm üretilmediğini ve gelir kayıpları yönünden destek verilmediğini belirtti. Bu süreçte ücret, kıdem ve ihbar tazminatı alamadan işten çıkarılan işçilerin olduğuna da dikkat çeken Gürer, Genel Kurula hitaben, “Sorunların çözümü için getirilen önergeleri değerlendirmeliyiz, kanun tekliflerini Meclisten geçirmeliyiz ve buradan bu ülkenin insanının mutlu yaşayacağı çözümler üretmeliyiz” dedi. Çalışma hayatındaki sorunların çözümü için TBMM’ye sundukları kanun tekliflerinin görüşülmediğini, buna karşın Bakanlardan milletvekillerine verilen ve halkın doğrudan yaşamıyla ilgili olmayan konuların görüşüldüğünü anlatan Gürer, “Bu pandemi döneminde olsun, işçinin, emekçinin, engellinin, çiftçinin, esnafın sorunlarını çözecek çözümleri birlikte üretelim” diye konuştu. 

ÇALIŞMA YAŞAMINDAKİ SORUNLAR ÇÖZÜLEMİYOR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Türkiye’de çalışma hayatında yaşanan sorunları gündeme getirdi ve çözüm önerilerini sıraladı. 

PANDEMİ DÖNEMİNDE MAĞDURİYETLER ARTTI 

Esnaf, işçi, emekli, engelli, işsiz, çiftçi başta olmak üzere toplumun önemli bir çoğunluğunun sorunlarının pandemi döneminde çözülmediğini ifade eden CHP Milletvekili Gürer, bu kesimlere gelir kayıpları yönünden destek verilmediği için de ciddi mağduriyetler oluştuğunu kaydetti. 

SORUN YAŞAYANLARIN ANKARA’YA YÜRÜMESİNE İZİN VERİN DE GÖRÜN…

Türkiye’nin sorunlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, İçişleri Bakanının, “işçiden, esnaftan, çiftçiden sorunlu olanlar Ankara’ya yürüyebilir” şeklinde bir talimat vermesi halinde, “Bu ülkede sorun yok” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP’li milletvekillerinin sorunları net bir şekilde görebileceğini ifade etti. Yürümek isteyen Birleşik Metal iş ve Ermenek maden işçilerinin yürüyüş haklarının dahi engellendiğini söyledi.

KAMUDA HALEN TAŞERON OLARAK ÇALIŞANLAR…

İşçilerin pandemi sürecinde dahi hayatlarını hiçe sayarak çalışıp üretmeye devam etmesine rağmen iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından gerekli önlemlerin alınmadığını anlatan Gürer, PTT’de 17 bin işçinin halen taşeron olarak çalıştığını, kamuda kiralık araç şoförleri, hastanedeki bilgi işlemciler, görüntüleme merkezi çalışanları, sosyal tesis çalışanları, yemekhane çalışanları, güvenlikte görev yapanların da canlarını hiçe sayarak görev yapmalarına rağmen halen taşeron olarak çalıştırıldıklarını belirtti.

13 YIL ÖNCE İŞTEN ÇIKARILANLAR BİLE HALEN TAZMİNAT ALAMADI 

İşçilerle ilgili düzenlemelerde AKP’nin nedense ağır davrandığını vurgulayan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 13 yıl önce işten çıkarılan Uzel Makine işçilerinin halen kıdem tazminatlarını alamadıklarını belirtti. 

İŞ GÜVENLİĞİ DÜZENLEMESİ ŞART 

Bugün işten çıkarılanların da kıdem ve ihbar tazminatlarını alamadıklarına dikkat çeken Gürer, “İş güvenliğiyle ilgili düzenleme yapılmıyor, mağduriyetler katlıyor ve emekçilerin, ne yazık ki evlerine ekmek götürme mücadelesindeki insanların sağlığı hiçe sayılıyor. Yapılacak bir araştırmayla bunların durumunun görülmesi, mağduriyetlerini giderici düzenlemeler yapılması Meclisin asli görevi olmalıdır” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI…

TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine çağrıda bulunan Gürer şu ifadelere yer verdi: “Her konuda vermiş olduğumuz kanun teklifleri var. Emekli için, işçi için, çiftçi için, esnaf için iyileştirmeler talep ediyoruz. Bunları niye istiyoruz? Halkımız mutlu yaşasın, hiçbir çocuk akşam yatağa aç girmesin, iş aş sorunu bu ülkede kalksın, insanların yüzü gülsün diye istiyoruz. Değerli arkadaşlar, bu, hepimizin sorunu olmalı. Varsa sorun, bu sorunun açığa çıkması için el birliği içinde getirilen önergeleri değerlendirmeliyiz, kanun tekliflerini Meclisten geçirmeliyiz ve buradan bu ülkenin insanının mutlu yaşayacağı çözümler üretmeliyiz. Ne yazık ki Meclis bu konuda bizim vermiş olduğumuz kanun tekliflerini görüşmüyor, Bakanlardan milletvekillerine verilen ve onlar eliyle gelen, halkın doğrudan yaşamıyla ilgili olmayan konuları görüşüyor. Bu pandemi döneminde olsun, işçinin, emekçinin, engellinin, çiftçinin, esnafın sorunlarını çözecek çözümleri birlikte üretelim diyorum.”