GÜNÜBİRLİK TATİLİN ADRESİ: ŞİLE

GÜNÜBİRLİK TATİLİN ADRESİ: ŞİLE
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul'a 60 kilometre mesafede bulunan Şile, özellikle günübirlik veya ufak bir haftasonu kaçamakları için ideal bir rota. Antik Yunanca'da yaban çiçeği anlamına gelen Şile, doğasının müthiş yansımasını isminde de taşıyor. Uzun sahillerinde istediğiniz gibi bir deniz keyfi yaşayabilir, eşsiz doğasında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Buzul Çağı ve Cilalı Taş Devri'nden de izler taşıyor. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine de ev sahipliği yapmış bu ilçenin  her noktasında bambaşka bir ayrıntıyla karşılaşabilirsiniz. Hem merkezde hem de ilçenin köylerinde doğa içinde bir gezi planlayabilir, oldukça huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Ağva, Akçakese ve Kabakoz gibi ilçelerinde de görebileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Yaz aylarında deniz keyfi yapabilirken bahar aylarında yemyeşil bir ortamda piknik yapabilir, mantar toplama aktivitelerine katılabilirsiniz. Şile otelleriise tüm bu aktiviteleri dolu dolu yaşarken sizlere eksiksiz bir konfor alanı sunuyor. Hemen herkesin planlarına ve bütçesine göre bir alternatifi kolaylıkla bulabileceği bu oteller sayesinde tamamen dinlendiğiniz bir seyahat yaşayabilirsiniz. Tatilinizin eksiksiz olması için her ayrıntıyı Neredekal.com üzerinden inceleyebilir ve kararınızı verebilirsiniz. Şile ulaşımının da kolay olması sayesinde oldukça sık tercih ediliyor. Bu nedenle erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak istediğiniz bir otelde konaklayabilirsiniz. Şile tatiliniz boyunca yapabileceğiniz birçok aktivite ve görebileceğiniz birbirinden farklı noktalar da bulunuyor. Bunlardan bazıları;

 

  1. 1.    Şile Feneri

60 metre yükseklikte kayaların üzerinde yer alan bu fener, 1859 yılında inşa ediliyor. Sultan Abdülaziz tarafından yaptırıldığı bilinen bu fener, günümüzde de hala yerinde duruyor. Üstelik dünyada da en büyük ikinci fener olma ünvanına sahip. Siyah beyaz bir dış cephe ve sekizgen bir tasarıma sahip bu fenerin Fransız mimari etkisi taşıdığı biliniyor. Şile tatiliniz boyunca bu feneri ziyaret edebilir fenerin ve Karadeniz’in manzarası eşliğinde sevdiklerinizle birlikte sıcak bir şeyler içebilirsiniz.

 

  1. 2.    Şile Kalesi

Bir diğer adı Ocaklı Adası üzerinde bulunması nedeniyle Ocaklı Kalesi olarak bilinen bu kale, Cenevizlilerin Anadolu’ya bıraktığı eserlerden biri. Osmanlı hakimiyetinde de aktif olarak kullanılan kale, günümüzde Şile’yi ziyaret edenlerin ilk görmek istedikleri noktalardan biri.

 

  1. 3.    İncekum Macera Park

Şile genellikle sakin bir tatil noktası olarak bilinse de İncekum Macera Parkı adrenalin dolu ve oldukça eğlenceli bir tatil isteyenlerin beklentilerini de karşılıyor. Paintball, ATV safari, okçuluk ve at binme gibi birbirinden farklı etkinliğe ev sahipliği yapan bu park, aynı zamanda iki plajın yanında bulunuyor. Uygun hava şartlarında isterseniz denize girebilir isterseniz de aileniz veya sevdiklerinizle piknik alanlarında piknik yapabilirsiniz.

 

  1. 4.    Kumbaba Tepesi

İlginç bir hikayeye ev sahipliği yapan bu tepedeki kumların şifalı olduğuna inanılıyor. Bizans Dönemi’nden bu yana romatizmal hastalıklara iyi geldiği düşünülen bu tepe, kırmızı ve turuncu renge sahip, demir ve bakır alaşımları içeren bir kum yapısına sahip. Evliya Çelebi’ye göre ise günümüzden 400 yıl önce yaşayan bir alimin Mısır ve Babilliler’in kum tedavisini öğrenmesinin sonunda Kumbaba adı verilen birinin tepeye de adını veriyor. Burayı ziyaret ederek bu şifalı kumları siz de deneyebilir, tatilinizi tamamen bir dinlenme ritüeline dönüştürebilirsiniz.

 

  1. 5.    Şile Lezzetleri

Şile, İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan bir ilçe. Birçok kültürü barındırması ve zengin bir tarihe sahip olması sayesinde ufak bir ilçe olmasına rağmen oldukça zengin bir mutfağa sahip. Burada tatilinizi bir lezzet şölenine çevirebilirsiniz. Erikli çorba, kazayağı salatası, kabak böreği, palamut böreği, Şile paprika ve öre tatlısı bu lezzetlerden yalnızca birkaçı.