Güneşli'de 'Altyapısızlık' tepkisi!

Güneşli'de  'Altyapısızlık' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Güneşli Mahallesi’nde vatandaşlar kanalizasyon sorunu nedeniyle bir hayli dertli. 4 yıldır sorunun devam ettiğini ifade edin mahalle sakinleri bu duruma tepki gösterirken, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel de bu çirkin görüntünün Kayseri’ye yakışmadığını söyledi ve KASKİ’yi göreve davet etti. KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan ise “Güneşli’deki sorunu biliyoruz ve kısa sürece çözeceğiz” dedi.

 

 

Kocasinan ilçesine bağlı Güneşli Mahallesi’nde yıllardır yaşanan ve bir türlü çözülmeyen altyapısorunu vatandaşın tepkisini de beraberinde getirdi.

Vatandaşlar, 4 yıldır yapılamayan altyapı nedeniyle fosseptik atıklarının bölgede “sığır yolu” denilen alana aktığını belirterek, sağlıksız bir görüntünün ortaya çıktığını anlattı.

MHP Kocasinan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel de vatandaşların bu konuda şikayetleri kendilerine ilettiklerini belirtti. Sorunun yaşandığı bölgede haber merkezimize açıklama yapan Yücel, ortada 4 yıllık bir sorunun olduğunu ifade etti.

Yücel, “Sızır ve Güneşlinin olduğu ve havanın güzel olduğu bir yerdeyiz. Daha önce bu vatandaşlarımızın seçim arifesinde bize aksettirmiş olduğu fosseptik çukuru ve kanalizasyon ile ilgili biz daha önce Milliyetçi Hareket Partisi olarak mecliste gündeme getirmiştik. Seçim zamanında da vatandaşlarla sohbet etmiştik ve sorunlarınız nelerse çözelim demiştik. Bu konuyu daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi belediye başkanlarına da aksettirmişlerdi. Fakat üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala Kayserimizin şehir merkezine 10 kilometre olan eski köy ve şimdi ise mahalle olan Güneşlimizin kanalizasyon sorununu bir türlü çözmekten uzak ve sahipsiz bıraktıklarını görünce bunu bir kez daha gündeme taşımak istedik” dedi.

 

“VATANDAŞ KOKUDAN VE GÖRÜNTÜDEN RAHATSIZ”

 

Yücel, vatandaşların  ortaya çıkan görüntüden ve kokudan rahatsız olduğunu belirterek, KASKİ’den bu soruna çözüm bulmasını beklediklerini dile getirdi.

Yücel, şöyle konuştu: “Güneşli Mahallesinde oturan vatandaşlarımızın evlerinden fosseptik çukurlarına kadar olan bağlantılarında bir sıkıntı yok. Fakat fosseptik çukurundan sonra herhangi bir şeklide şehir merkezine bağlantı yapılması gereken boru hatları döşenmediği için bütün vatandaşlarımızın tuvalet diye tabir ettiğimiz bütün aksamın atıkları bu gördüğünüz havzaya alana akıyor. Bu alana akması vatandaşı koku anlamında rahatsız ediyor ama bu vatandaşlarımızın geçim kaynağı olan hayvancılık burada 300-500 tane büyükbaş hayvan geçiş yapıyor”

“HAYVAN ÖLÜMLERİ DE YAŞANIYOR”

Atıklardan dolayı bölgede hayvan ölümlerinin de yaşandığını ifade eden MHP’li Yücel, “Burada insanlar rahatsız, çözüm istiyor” diye konuştu.

MHP’li Kazım Yücel, “Burada bahçesi olan insan rahatsız. Burada çiftçi olarak çalışan rahatsız.”şeklinde konuştu.

Yücel: “Güneşlide bu gün 400 hane var. 400 hanede en az bin 200 kişi var. Bunların hepsinin atıklarının şu an buradan aktığını görüyoruz. Burada bahçesi olan insan rahatsız. Burada çiftçi olarak çalışan rahatsız. Buradan geçen hayvana da bu suyu içme diyemezsin. Hayvan geliyor bu suyu içiyor. Bunun önleminin alınması lazım. Bu çirkin görüntünün bu çağda bir şekliyle en büyük bütçe verdiğimiz KASKİ’nin en hızlı şekilde gidermesi lazım. Burada hayvan ölümleri de oluyor. Son dönemde ciddi bir şeklide hayvan ölümleri olduğunu biliyoruz. Yazıktır. Bu insanlar 8-10 ölen hayvanlar belki birileri için bir şey ifade etmeyebilir ama o köy halkının yıllık geçimidir. Çok çirkin bir görüntünün olduğu ortada” şeklinde konuştu.

 

KASKİ GENEL MÜDÜRÜ BATUKAN: ORADAKİ SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Diğer yandan KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan da haber merkezimize Güneşli’de yaşanan sıkıntı ile ilgili açıklama yaptı. Batukan, “ Oradaki sorunu çözeceğiz. Burası bize 2014 yılında bağlandı. Biz o bölgede Elagöz, Akin, Yazır ve Hasanarpa mahallelerindeki kanal işini bitirmek üzereyiz. Daha sonrada Güneşli Mahallesine atık su arıtma tesisi yapacağız. Bu sıkıntıyı en kısa sürede çözeceğiz. Şu anda ihale aşamasına geldik.” dedi. (Haber Merkezi)