Güneş tehlike saçıyor... İşte korunmanın yolları

Kayseri'de de yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıklar arttı. Hava sıcaklığındaki artışın yarattığı sorunlar ise gün yüzüne çıkıyor. Peki güneşin zararlı ışınlarından nasıl korunabiliriz? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Güneş tehlike saçıyor... İşte korunmanın yolları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaz mevsimi bir geldi tam geldi. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de sıcaklıklar bir anda artış göstererek mevsim normallerinin üzerine çıktı. Gökyüzündeki güneş vatandaşları mutlu etse de dikkat edilmediği sürece cilde zararı büyük.  Bu sebeple güneşten gelen ultraviyole ışınlarının zararlarını ayrı ayrı göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu ışınlar cilt kanserine kadar birçok hastalığa sebep olabiliyor. 

Güneşten korunmak için ne yapmak gerekiyor?

Kayseri Sağlık Müdürlüğü Sıçak havalardaki artışa dikkat çekerek güneş ışınlarından nasıl korunması gerektiğini açıkladı. Yapılan paylaşımda güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü ve güneş kremi kullanılması gerektiğinin altı çizildi. Yine sıcak havalarda koyu yerine daha açık renkli giylerin tercih edilmesi gerektiği ifade edildi. Son olarak ise özellikle öğle saatlerinde güneş ışıklarına maruz kalmamaya ve gölgelik alanlarda bulunmaya özen gösterilmesi istendi.