Güneş'te patlama, NASA'dan dikkat çeken uyarı!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı, dünyayı yakından ilgilendiren güneşte meydana gelen patlamanın fotoğrafını yayınlayarak uyarıda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Güneş'te patlama, NASA'dan dikkat çeken uyarı!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı, dünyayı yakından ilgilendiren Güneş'te meydana gelen patlamanın fotoğrafını yayınlayarak uyarıda bulundu. NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi , 10 Mayıs günü saat 2:54'te (ET) gerçekleşen X3.9 sınıfındaki bu patlamanın görüntüsünü yakaladı.

Güneş patlamaları, ani ve yüksek enerjili olaylardır ve elektromanyetik radyasyon, parçacık akışları ve manyetik alan değişiklikleri gibi çeşitli etkilere sebep olabilir. Bu tür olaylar, radyo iletişimini, elektrik şebekelerini ve uydu navigasyon sistemlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca, uzay araçları ve astronotlar için de potansiyel riskler taşırlar.

Diğer yandan Güneş'te 2017'den bu yana en büyük patlama ise NASA ait Güneş Dinamikleri Gözlemevi tarafından 15 Aralık 2023'te görüntülenmişti.

NASA paltamayı resmi internet sitesinde paylaştı

X3.9 sınıfındaki Güneş'te meydana gelen patlamayla ilgili NASA resmi internet sitesinde şu bilgileri paylaştı;  "Güneş, 10 Mayıs 2024'te saat 2:54'te (ET) zirveye ulaşan güçlü bir güneş patlaması yaydı. Güneş'i sürekli izleyen NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, olayın bir görüntüsünü yakaladı.
Güneş patlamaları güçlü enerji patlamalarıdır. İşaret fişekleri ve güneş patlamaları radyo iletişimini, elektrik şebekelerini, navigasyon sinyallerini etkileyebilir ve uzay araçları ve astronotlar için risk oluşturabilir.

Bu parlama X3.9 parlaması olarak sınıflandırılmıştır. X sınıfı en yoğun alevlenmeleri belirtirken sayı, gücü hakkında daha fazla bilgi sağlar.

Bu tür uzay havasının Dünya'yı nasıl etkileyebileceğini görmek için lütfen ABD hükümetinin uzay hava durumu tahminleri, saatleri, uyarıları ve uyarıları için resmi kaynağı olan NOAA'nın Uzay Hava Durumu Tahmin Merkezi'ni https://spaceweather.gov/ ziyaret edin. NASA, ülkenin uzay havası çabalarının bir araştırma kolu olarak çalışıyor. NASA, Güneş'in aktivitelerinden güneş atmosferine, Dünya'yı çevreleyen uzaydaki parçacıklara ve manyetik alanlara kadar her şeyi inceleyen bir uzay aracı filosuyla Güneş'i ve uzay ortamımızı sürekli olarak gözlemliyor."

Güneş'te patlama, NASA'dan dikkat çeken uyarı!