GÜCÜME GİDİYOR!

GÜCÜME GİDİYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, gündemden düşmeyen ve sık sık tartışılan Suriyeliler meselesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. “Haberler de okuyoruz 7 bin Suriyeli işe alınacak diye. Bu milletin evlatları işsiz. Bize başvuran vatandaşların çoğunun derdi de işsizlik. Kapıları açıp, Suriyeliye gel çalış demek, benim gücüme gidiyor” diye konuştu. “Suriyeliler haddini aşmamalı ve biran önce ülkelerine gönderilmelidir” diyen Milletvekili Ersoy, “Mazlum dediğimiz Suriyeli gidip deniz kenarında nargile içiyorsa, ahlaksızlık yapıyorsa, kamu düzenini bozacak davranışlar sergiliyorsa buna müsaade etmemek lazım.” dedi.

 

 

 

Suriyeliler sorunu ülke ve kent gündemine zaman zaman damgasını vuruyor. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın sık sık gündeme getirdiği konu bir süre önce Meclis gündemine gelmiş ve Ataş’ın “Suriyeliler sorununa” yönelik araştırma önergesi AK Parti, MHP ve HDP’nin oyları ile reddedilmişti.

“37 MİLYAR DOLAR NEDEN VATANDAŞIMIZA HARCANMADI?

İYİ Parti Milletvekili Ataş, önergesinde sığınmacılara harcanan paranın 37 milyar doları aştığına dikkat çekerek, “Bu para neden benim vatandaşıma harcanmıyor? Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Suriyeliler bayram için ülkelerine gidiyorsa, bayramı orada rahatça kutluyorlarsa, demek ki gitmelerinde bir sorun yok” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan Kayseri’de başta olmak üzere farklı illerde meydana gelen bazı  asayiş olayların ardından da bazı STK’lar açıklama yaparak kamuoyuna uyarılarda bulunmuştu.

 

GÖNÜLLÜ KÜLTÜR TEŞEKKÜRLERİ: UYUM SAĞLAYAMAMA VE KABULLENEMEME SEBEBİNE DAYALI ÇATIŞMA!

 

 

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Başkanı Ahmet Taş, konuyla ilgili olarak, “Sığınmacı ve mülteci konumundaki bu insanların çok az bir bölümü ülkemizin hukuk ve toplum şartlarına uyum sağlamakta zorluk çekiyor olup kendilerini kabullenmekte zorluk çeken yerli insanlarımızla nadiren de olsa çatışma yaşayabilmektedirler. Gönüllü Kuruluşlar olarak zaman zaman Kayserimiz’de de yaşanan tamamen uyum sağlayamama ve kabullenememe sebebine dayalı çatışma olaylarının şehrimizde yaşanmaması adına emniyet kuvvetlerimizi, STK’larımızı, il ve ilçe müftülüklerimizi, kanaat önderlerimizi, basın kuruluşlarımızı işbirliği ve koordine içinde meydana gelecek olayları yatıştırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

MHP MİLLETVEKİLİ ERSOY’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

 

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Suriyelilerle ilgili yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

 

“Mazlum dediğimiz adam deniz kenarında nargile içiyorsa, keyif çatıyorsa, huzur bozuyorsa bu düşündürücü bir durum” diyen Ersoy, “Bu durumdakilere mazlum diyemeyiz. Ahlaksızlık yapana mazlum dememek lazım. Eli silah tutan kim varsa da gitsin vatanı, milleti için savaşsın. Bana göre bunlar korkak  insanlar.  Burada kalıp da bu milletin huzurunu, kamu düzenini bozan davranışlar içindelerse müsaade etmemek lazım.” şeklinde konuştu.

“HERKESİN ÇOCUĞU İŞSİZ”

Okuduğu bir habere de dikkat çeken MHP Kayseri Milletvekili Ersoy, “Haberde 7 Bin Türk, 7 bin Suriyeli işe alınacak” ifadelerinin yer aldığını belirterek, “Böyle bir şey olmaz. Mazluma, çoluğa çocuğa, yaşlıya, kadına kapımız açık, ancak savaştan kaçmış, vatanını, milletini bırakmış, burada iyi şartlarda yaşayayım diyenleri var. Herkesin çocuğu işsiz. Bize başvuranların çoğu işsizliği söylüyor. Kapıları açıp, gel çalış demek benim gücüme gidiyor. Bu Suriyeliler haddini aşmamalı ve biran önce ülkelerine gitmeli” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN