Gram altın dur durak bilmiyor! Piyasalarda hafta nasıl geçti?

Geçtiğimiz hafta gram altının fiyatında önemli hareketlilik yaşandı. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve gram altındaki zirveler, vatandaşların dikkatini çekiyor. Detaylar Kayseri Olay'da

Gram altın dur durak bilmiyor! Piyasalarda hafta nasıl geçti?

Geçtiğimiz hafta döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve gram altının fiyatındaki hareketlilik yatırımcıların yakından takip ettiği konuların başında geldi. Dolar kuru, 34 TL seviyesinin üzerinde seyretti haftayı 33.98 TL'de Euro ise 37 TL seviyesinde geçirdiği haftayı 36.92 TL'de kapattı.

Gram altın Dolar ve Euro'ya göre daha hareketli bir hafta geçirdi. Özellikle, küresel çaptaki ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik riskler, yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yönlendirmeye devam etti ve 2998 TL ile zirve tazeleyen gram altın 2.997 TL'den haftalık kapanış yaptı.

Dolar kuru, haftaya 34,28 TL seviyesinden başladı ve haftayı 33.98 TL ile tamamladı. Dolar hafta içerisinde en yüksek 34,31 TL'ye kadar yükselirken, en düşük 33,70 TL seviyesini gördü.

Euro kuru ise haftaya 37,50 TL'den başladı ve haftayı 36,92 TL seviyesinden tamamladı. Euro, hafta boyunca en yüksek 37,67 TL'ye kadar yükselirken, en düşük 36.80 TL seviyesini gördü.

Gram altın, haftaya 2.918 TL civarında başladı ve haftayı 2.997 TL seviyesinden kapattı. Altın, hafta boyunca en yüksek 2.998 TL'ye kadar yükselirken, en düşük 2.907 TL seviyesini gördü.

Yatırımcılar, önümüzdeki hafta da piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecekler.  Uzmanlar, küresel piyasalardaki gelişmelerin yanı sıra yerel ekonomik verilerin de kurları ve altın fiyatlarını etkileyebileceğini belirtiyor.