Gözler saat 19.00'a çevrildi: Portekiz maçında Burak Yılmaz detayı!

2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takımı, bugün ikinci maçında saat 19.00'da Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz da bir Portekiz maçı sonrası Milli Takım kariyerini sonlandırmıştı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Gözler saat 19.00'a çevrildi: Portekiz maçında Burak Yılmaz detayı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) Gürcistan karşısında aldığı 3-1’lik galibiyetle başlayan A Milli Futbol Takımı, bugün ikinci maçında turnuvanın güçlü ekiplerinden Portekiz ile karşı karşıya gelecek. 
BVB Dortmund Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmada Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer düdük çalacak.
Avrupa’da yaşayan Türkler sayesinde  BVB Dortmund Stadyumu’nda adeta kendi evinde oynayacak olan A Milliler, Portekiz ile 10’uncu maçına çıkacak. Bundan önce 6 resmi 3 de özel karşılaşmada Portekiz ile karşılaşan Milliler, resmi maçlarda Portekiz’e üstünlük sağlayamadı. Sadece 2 özel maçta rakibini mağlup etmeyi başardı. 

Burak Yılmaz’dan trajik veda!

Türkiye ve Portekiz Milli Takımları 9 resmi maçta karşı karşıya gelirken; Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz maçı sonrasında Milli Takım kariyerini sonlandırma kararı almıştı. Karşılaşmada Portekiz 2-0 üstün iken Milli Takımın kaptanı Burak Yılmaz, 65. dakikada Türkiye’yi umutlandıran golü atmış, 85’inci dakikada ise penaltı atışından yararlanamamıştı. Karşılaşma Portekiz’in 3-1’lik üstünlüğü ile sona ererken Türkiye Dünya Kupasına katılma şansını kaybetmiş Kaptan Bura Yılmaz da maç sonu Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıklamıştı. Bu karşılaşma bir anlamda 2022’deki o trajik maçın da rövanşı niteliğini taşıyor. 
A Milli Futbol Takımı bugüne kadar hiçbir resmi maçta mağlup edemediği Portekiz’i mağlup ederek, şansızlığına son vermek ve gruptan çıkmak istiyor.