Gözler Perşembe günü açıklanacak kararda!

Piyasaların gözü ekonomik takvimde yer alan verilerden en önemlisi olan ve yakından takip edilen Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Gözler Perşembe günü açıklanacak kararda!

Kayseri'de ve tüm Türkiye'de; ekonomik piyasalar, altın, dolar ve borsa yatırımcısının gözü yakından takip ettiği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ekim ayı politika (repo) faiz kararında olacak.

Son 6 aydır politika faizini yüzde 50'de sabit tutan kurul bu ay faiz kararını değiştirecek mi? Piyasaların kaderini belirleyecek olan faiz kararı için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Fatih Karahan başkanlığında 17 Ekim Perşembe günü toplanacak ve kurul kararını saat 14:00'da açıklayacak.

Kurul, Ocak ve Şubat ayında faizi yüzde 45’te sabit tutmuştu, Mart ayında faiz yüzde 50’ye yükseltmişti. Nisan ayından itibaren ise faiz oranını yüzde 50’de sabit tutmaya devam etmişti.

AA Finans'ın TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu.