Gözler pazartesi gününde olacak! Düşecek mi?

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de vatandaşların gözü Pazartesi günü açıklanacak olan Temmuz ayı enflasyon verisinde olacak. Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde

Gözler pazartesi gününde olacak! Düşecek mi?

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim, finansal piyasalarla ilgilenen iş adamları, sektör temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Bu hafta piyasalar tarafından yakından takip edilen önemli ekonomik veri 'İmalat PMI' oldu. Gelecek hafta ise gözler 5 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyonu belirleyen 'Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)' verisinde ve 8 Ağustos Perşembe günü açıklanacak olan 'TCMB Enflasyon Raporu'nda olacak.

Satın Alma Yöneticileri Endeksi açıklandı

Satın alma yöneticileri tarafından sağlanan anketlere dayanan bir endeks olan İmalat PMI, 1 Ağustos 2024 Perşembe günü açıklandı. İmalat PMI verisi Temmuz ayı için 47,20 olarak açıklanırken bir önceki ay 47,90'dı.

PMI'nin ekonomik anlamı

50'nin üzerinde PMI imalat sektöründe genişleme anlamına gelir. Bu, yeni siparişlerin arttığını, üretimin yükseldiğini ve ekonomik aktivitelerin genellikle pozitif yönde ilerlediğini gösterir. 50'nin altında PMI iseimalat sektöründe daralma anlamına gelir. Bu, siparişlerde bir azalma, üretim düşüşü ve ekonomik aktivitelerde genel bir yavaşlama işaretidir.

Temmuz ayı enflasyonu pazartesi günü açıklanacak

5 Ağustos Pazartesi günü TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon verisi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yakından takip edilecek. TÜFE, bir ülkede belirli bir dönemde tüketicilerin satın aldıkları mal ve hizmetlerin ortalama fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçen bir ekonomik göstergedir. TÜFE, genellikle enflasyonu ölçmek için kullanılır ve ekonominin genel fiyat seviyelerindeki değişimleri izler. Diğer yandan Haziran ayı TÜFE verisi yıllık yüzde 71,60 olmuştu. 

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Gözler pazartesi gününde olacak! Düşecek mi?