Gözler Pazartesi açıklanacak olan iki önemli veride

Ekonominin iki önemli verisi bu hafta açıklanıyor. 12 Ağustos'ta Pazartesi günü Türkiye'nin perakende satışları ve işsizlik oranı verileri açıklanacak. Detaylar Kayseri Olay'da...

Gözler Pazartesi açıklanacak olan iki önemli veride

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de ekonomik takvim verileri iş dünyası, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından izleniyor. Özellikle bu hafta açıklanan enflasyon verisi olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi, finansal piyasaların ve ekonomistlerin dikkatle takip ettiği önemli bir veri olarak öne çıktı.

Gözler Pazartesi açıklanacak olan iki önemli veride

Temmuz enflasyonu açıklandı

5 Ağustos Pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayı TÜFE verileri, yıllık enflasyonun %61,78 olduğunu gösterdi. Bir önceki aya göre TÜFE’de %3,23, bir önceki yılın Aralık ayına göre %28,76 ve on iki aylık ortalamalara göre ise %65,93 artış yaşandı. Bu artış, Haziran ayında yıllık %71,60 olarak kaydedilen enflasyon oranının ardından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İki  önemli veri Pazartesi günü açıklanacak

Gözler, 12 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak olan iki önemli ekonomik veride olacak. Türkiye'nin perakende satışları ve işsizlik oranı verileri, ekonomideki tüketim trendlerini ve iş gücü piyasasının durumunu ortaya koyacak. Perakende satış rakamları, tüketim alışkanlıklarını ve ekonomik aktivitenin genel sağlığını gösterirken, işsizlik oranı iş gücü piyasasının sağlığı hakkında önemli bilgiler sunacak.

İşte gelecek hafta ekonomik takvim

Gözler Pazartesi açıklanacak olan iki önemli veride