Gözler oraya çevrildi! Enerji devini kim satın alacak?

Erciyes Anadolu Holding bünyesinde bulunan ve holding bünyesinde bulunan 5 enerji şirketinden en büyüğü olan RHG Enertürk Enerji'nin ihalesi başladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Gözler oraya çevrildi! Enerji devini kim satın alacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in ‘en büyüğü’ diyerek paylaştığı enerji devi RHG Enertürk Enerji’nin ihalesi başladı. Geçtiğimiz yıl kasım ayında konuşulmaya başlanan ve 2024 ilk günlerinden itibaren şirketlerin sırayla satışa çıktığı Erciyes Anadolu Holding’e ilişkin tüm detaylar yakından takip ediliyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde satış süreci devam eden Erciyes Anadolu Holding’in bu güne kadar 10 firması ihaleye çıktı. 

10 şirketin ihalesi yapıldı

5 Mart'ta Weavers ile başlayan İhale süreci ve sırasıyla 8 Mart'ta Doqu Home, 12 Mart'ta Gümüşsuyu Halı ve 13 Mart'ta Vellteks Tekstil için gerçekleştirildi. 4 firmadan sadece Doqu Home için muhammen bedel üzerinde geçerli bir teklif alınırken, diğer firmalar için tekliflerde uygun şartlar sağlanamadı.

Yine 13 ağustos’ta Bizim Menkul Değerler A.Ş. 14 Ağustos’ta Muradiye Elektrik Üretim A.Ş, 16 Ağustos’ta, Gün Güneş Enerjisi A.Ş, Betim Enerji Yatırım A.Ş, 20 Ağustos’ta Sibelres Enerji Üretim A.Ş’nin ihaleleri gerçekleştirildi. İhalelere ilişkin TMSF ya da Erciyes Anadolu Holding’den bir açıklama yapılmadı. 
Diğer yandan RHG Enertürk Enerji’nin ihalesi bugün (27 Ağustos Salı) saat 10.00’da TMSF, İstanbul Büyükdere Caddesi No:143 Esentepe, adresinde, yatırımcılar ve/veya bunların yasal temsilcileri huzurunda açılmaya başlandı. 

RHG Enertürk Enerjiyi kim sarın alacak?

Enerji devi olarak adlandırılan RHG Enertürk Enerji’yi kimin alacağı ise büyük bir merak konusu oldu. Son ihalelere yönelik herhangi bir açıklamanın yapılmamasının ardından RHG Enertürk Enerji’nin kime satılacağı merakla bekleniyor.