Gözbaşı'na, 'Kıyas' tepkisi sürüyor!

İYİ Partili Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, İstanbul ile Kayseri'yi kar yağışı konusunda kıyaslayan Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'na tepki gösterdi.

Gözbaşı'na, 'Kıyas' tepkisi sürüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın, “Kayseri’ye daha çok kar yağar ve yolların kapandığını hiç görmedim” iddiasını değerlendiren İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Bşakanvekili Mustafa Çalıksoy, “Kayseri ile İstanbul’u, kar yağışı konusunda kıyaslamak hakikaten akıl tutulması! İlla bir kıyas yapacaksanız çiftçiye, esnafa nefes olanlarla, nefessiz bırakanları kıyaslayın” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında “Keşke Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Kayserispor ile İstanbul takımlarını kıyaslayıp, ‘onlar şampiyon olduysa biz neden olmayalım’ diyebilseydi” diyen İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı projelerini de hatırlatarak, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Ya da Başkan, Kayseri’de çiftçi destek beklerken İBB’nin çiftçinin satamadığı ürününü hal fiyatı üzerinden satın alarak, alınan ürünler ihtiyaç sahibi ailelere dağıttığı projesini kıyaslasaydı. Ya da kendince siyasete el atan, siyasi şirinleme yaparak, bir yerlere mesaj vermeyen çalışan Başkan, örneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin süte ulaşamayan çocuklara, ailelere yönelik ücretsiz süt dağıtımını da Kayseri Belediyesi ile kıyaslasaydı.
Ya da Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik verdiği 3 bin 200 lira desteği, bursu kıyaslasaydı.
Ya da ailelere eğitim yardımını kıyaslasaydı…
Ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu ekonomik sıkıntılarda faturalarını ödeyemeyen vatandaşlara yönelik, “askıda fatura” uygulamasını, aile destek paketini kıyaslasaydı. 
Ya da pandemi de birileri destek konusunda ortada gözükmezken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Sebze Üretim Seferberliği Projesi’ kapsamında, İstanbul’un köylerinde yaşayan çiftçilere ücretsiz fide dağıtımını kıyaslasaydı. Ya da Başkan, öğrenciler Kayseri’de yurt bulamazken, dışarıda kalırken İBB’nin 3 kız öğrenci yurdu ile 650 üniversite öğrencisine yuva olma çalışmasını, gayretlerini kıyaslasaydı.
Ya da Başkan, İBB’nin ilçelerdeki kreş çalışmalarını kıyaslasaydı.
Ya da Başkan, İstanbul’da tarım yapan çiftçilere 120 milyonluk fide, silajlık tohum ve yem desteğini kıyaslasaydı. Ya da İBB’ye ait boş araziye ekilen buğdaydan elde edilen unların, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmasına yönelik projeyi kıyaslasaydı.
Ya da Başkan, İBB’nin Anne Kart ile çocuklu annelere ücretsiz ulaşım hizmetini kıyaslasaydı.
Ya da Kayseri’de Esnaf nefes alamıyorum” diye inlerken İBB’nin Halk Bakkal projesi ile hem ekonomik zorluk yaşayan mahalle bakkallarına destek olunmasını, hem de sosyal destek alan kişilere kolay alışveriş olanağı sağlanmasını kıyaslasaydı.

Haber