Gözbaşı: 'Gelecekle ilgili umudumuz daha da arttı'

2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programa Kayserili iş kadını Berna Gözbaşı'ndan destek geldi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Gözbaşı: 'Gelecekle ilgili umudumuz daha da arttı'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, 2025-2027 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Yılmaz, 2024 yılının ilk iki çeyreğinde gerçekleştirilen reform eylemlerine ve tamamlanan tedbirlere ilişkin detayları paylaştı. İlk yarıda belirlenen 36 eylemden 24'ünün başarıyla uygulandığını belirten Yılmaz, diğer eylemlerin ise önemli aşamalara geldiğini vurguladı.

Yeni Orta Vadeli Programın temel hedefleri arasında enflasyonu tek haneli seviyelere indirmek, büyüme potansiyelini artırmak ve yapısal reformlarla verimliliği yükseltmek yer alıyor. Yılmaz, bu hedeflerin ekonominin sürdürülebilir büyüme ve istikrarını sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Programın açıklanmasının ardından, Kayserili iş kadını ve Kayserispor'un eski Başkanı Berna Gözbaşı'ndan destek geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gözbaşı, "5 kıtada onlarca ülkeye ihracat yapan bir iş kadını olarak, Türkiye'nin ekonomik gelişiminin temelinin enflasyonla mücadele, üretimi teşvik ve ihracatı özendirmek olduğuna inanıyorum. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı Orta Vadeli Programın gelecekle ilgili umudumuzu daha da arttırdığını belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.