Gözaltına alınan İl Başkanı Ankara'ya böyle götürüldü

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya Ankara'ya götürüldü. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde..

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gözaltına alınan İl Başkanı Ankara'ya böyle götürüldü

Bugün akşam saatlerinde Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Demirkaya, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Kayseri’den Ankara'ya götürüldü.
Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltınan alınan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Demirkaya’nın Ankara’ya götürülme anının görüntüleri ve partililere son sözleri Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı’nın “X” sosyal medya hesabında paylaşıldı.

Gözaltına alınan İl Başkanı Ankara'ya böyle götürüldü

Zafer Partisi Kayseri İl Başkanı Demirkaya’nın araça binmeden önce partililere, “Alnımız ak, başımız dik. Gidip geleceğiz” dediği duyuluyor.
Zafer Partisi İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya, bugün akşam saatlerinde gözaltı öncesi sosyal medya hesabından, “Hakkımda çıkarılan gözaltı kararı gereği emniyete götürülüyorum. Alnımız ak, başımız dik! Zafer inananların ve savaşanların olacak!” paylaşımını yapmıştı.

Zafer Partisi’nden ilk tepki

Zafer Partisi İl Başkanı Hacı Ali Demirkaya’nın gözaltına alınması sonrası Zafer Partisi şu açıklamada bulundu; “İl başkanımız Avukat Hacı Ali Demirkaya gözaltı davetine icabet edeceğini bildirmesine rağmen ve il başkanımız Avukat olduğu için yapılan aramada 2 Avukat ve 1 Savcı olmak zorunda olmasına rağmen hem bunlar olmadı, hem de ikameti olmadığı bir adrese usulsüz arama ve el koyma yapıldı. Bu usulsüzlükler için gerekeni yapacağız.”
Zafer Partisi Genel Başkanı’nı Ümit Özdağ ise gözaltı kararı sonrası açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı;
"Hatay, Arap toprağıdır diyen imama soruşturma yok. Halkı büyükelçilik basmaya, mağazaları yakmaya, polisleri dövmeye kışkırtanlara soruşturma yok. Ama Hatay/Samandağı’nda yaşayıp selefi örgütlerin tehditleri altında Hatay’ı savunan kurucu ilçe başkanımız Suphi Yıldız ve Kayseri il başkanımız avukat Hacı Ali Demirkaya gözaltına alınıyor. Eğer 'Ümit Özdağ, sığınmacılar konusunda sen de susmaz isen seni tutuklarız' mesajı veriyorsanız, tekrar altını çizeyim: Öldürmeden vatan savunmasından vazgeçmem. Atatürk’ün izinde ailemizi ve vatanımızı savunacağız."