Gesi Jandarma Yeniden Hizmet Verecek

Gesi Jandarma Yeniden Hizmet Verecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Jandarma Karakolunun yeniden hizmete açılacağını söyledi. Gesi Kayabağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özet ile  Gesi Kayabağ Mahalle Muhtarı Salim Ergen de bu yönde yaşanan sıkıntıları gündeme getirmiş ve talepte bulunmuşlardı.

 Gesi Jandarma Karakolunun yeniden hizmete açılıyor.

Gesi Kayabağ Mahalle Muhtarı Salim Ergen, bir süre önce 38 KENT TV ve Kayseri Olay’ın gündeme getirdiği haberde  mahallelerinde son günlerde asayiş olaylarının arttığını belirtmişti.

Muhtar Salim Ergen, yaşanan olaylarda Jandarma’ya haber verdiklerini ancak Gesi’ye yakın karakol olmadığı için Jandarma’nın bölgeye imkanları ölçüsünde bir buçuk saatte geldiğini belirtmişti. Gesi Kayabağ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özet de, “Valimizin, Garnizon Komutanımızın bu konuyu masaya yatırıp tekrardan bölgemize jandarma karakolunun getirilmesini istiyoruz. Çünkü vatandaşın bu yönde talebi var. Bu konuda ortak bir çözüm yolu bulunmalı. Yetkililerimizden destek bekliyoruz” ifadeleri kullanmıştı.

“JANDARMA KARAKOL BİNASININ YENİDEN RESTORE EDİLECEK”

 

Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Jandarma Karakolunun yeniden hizmete açılacağını söyledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Gesi ve bölgesindeki mahalle sakinlerinden gelen taleplerin olduğunu ifade etti. Büyükkılıç,“Bölge sakinleri orada bağ evlerinin bulunması, mahallelerimizde çok sayıda ikamet eden insanlarımız olması ve bazı hırsızlık olaylarının meydana gelmesi nedeniyle daha önce kapatılan jandarma karakolunun açılmasını istiyorlardı. Bu yönde de karar alındı. Bunun üzerine bizde belediye olarak, oldukça eski bir yapı olan Gesi Jandarma Karakol binasını yeniden restore ederek, tadilatı yapıldıktan sonra jandarmaya teslim edeceğiz. Bu bölgede jandarma karakol binası yeniden faaliyet gösterecek” dedi.

Diğer yandan Gesi Jandarma karakol binasının yeniden restore edilerek, karakol binası olarak teslim edilmesiyle ilgili belediye meclisinde yer alan gündem maddesi de son meclis toplantısında  kabul edildi.

Haber Merkezi