Serkan Tok, 'Genel Başkanımız kırmızı çizgimizdir'

Serkan Tok, 'Genel Başkanımız kırmızı çizgimizdir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin parti grubunda yaptığı açıklamaları değerlendiren MHP İl Başkanı Serkan Tok, “Son bir haftadır partimize ve genel başkanımıza yönelik, üst perdeden açıklamalar yapıldı. Genel başkanımız da bu açıklamayı yaptı. Genel Başkanımız bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

MHP İl Başkanı Serkan Tok, 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerle ilgili ittifakın bitiren açıklamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.  MHP’nin ceza indirimi ve andımız konusunda ki tavrının net olduğunu vurgulayan Tok, “Bizim bu konularda ki duruşumuz bellidir. Normal tondan konuşmalar yapılması gerekirken bazı Ak Partililer tarafından üst perdeden açıklamalar yapılmıştır” dedi. Tok açıklamasında şunları söyledi.

“Af yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Af yasasını gündeme getirirken sorunları tespit ederek getirmiştik gündeme. Türkiye’de önümüzde bir FETÖ sıkıntısı var. FETÖ’nün orijinal, bilinçli kadroları ceza evlerinde. Aynı şekilde DHKP-Cnin ve PKK’nın üst düzey kadroları ceza evlerinde. Bu kadroların cezaevlerinde olması diğer mahkumlar arasında rahatsızlık oluşturmaktadır. Bu mahkumların kullanılıp isyan çıkarmaları söz konusu olma ihtimalini geçmişte yaşanan örneklerle açıkladı. Bunun önüne geçmek için bunu bir af olmadığını söyleyerek gündeme getirdi. Bu bizim karşımıza Bazı AK Partililer tarafından bir kesime sunulan ayrıcalık gibi gösterilmeye çalışıldı. 2016 yılında KHK ile ceza indirimi yapan AK Parti iktidarı aynı tarzda bir ceza indirimi talebimizi üst perdeden açıklamalar yapmaya başladı. Normal konuşmalar devam etmesi gerekirken genel başkanımızı hedef alan açıklamalar oldu. Bu da bizi üzdü. Genel Başkanımız bizim kırmızı çizgimizdir. İkinci konu da andımız meselesidir. 2 yıl önce uçak kaldırıp milleti bombalayan zihniyet milli çizgiden uzak olan zihniyettir. Öyle olsalardı Türk Devletine milletine kurşun sıkar mıydı? Gençlerin milli bir değerle büyümesi kadar daha doğal ne olabilir ki. Bunun da büyütülecek bir tarafı yoktu.”