Gençler müjde! 1 yıl boyunca ücretsiz

Müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden yararlanabileceğiniz uygulama yürürlüğe girdi. Peki bu uygulamadan kimler, nasıl yararlanabilir? Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Gençler müjde! 1 yıl boyunca ücretsiz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşayan gençlerin de yakından takip ettiği ve heyecanla beklediği haber dün Resmi Gazete’de yayımlandı. 18 yaşına giren gençlerin sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanma imkanı sağlayan GençKart; Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan 8217 sayılı karara göre; ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Alanları İşletme Müdürlüğü ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi İşletme Müdürlüğünün sanat etkinliklerinden ücretsiz ya da indirimli faydalanabilecek’.

Gençler müjde! 1 yıl boyunca ücretsiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’da sosyal medya hesabından ‘Gençlerimize müjde’ diyerek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce müjdesini verdiği GençKart uygulamasını bugün başlattık. Gençlerin her daim yanında olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.’ diyerek paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2023'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 18 yaşına giren gençlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere GençKart vereceklerini bildirmişti.
Erdoğan, bu karta sahip tüm gençlerin müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerini, zaman içinde uygulama kapsamında gençlere sunulan imkanların daha da genişletileceğini duyurmuştu.

Gençler müjde! 1 yıl boyunca ücretsiz

Genç Kart Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sanat etkinlikleri bu kapsamda olacak.

Genç Kart uygulamasından 18 yaşına giren gençler bir yıl boyunca faydalanabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "GençKart" uygulaması başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.