Genç'ten AK Partililere yanıt: Büyük bir acziyet

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, kendisini ve partisini hedef alan AK Partililere 'Türkiye'nin, Kayseri'nin gündemi 22 yıllık AKP iktidarının yarattığı derin yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk, liyakatsizlik iken bunu asılsız iddialarla örtemeye çalışmak büyük bir acziyettir.' sözleriyle yanıt verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay haberde…

Genç'ten AK Partililere yanıt: Büyük bir acziyet
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm başta olmak üzere son günlerde kendisini ve partisini hedef alan AK Partililere yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Bugün Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen ve onların sıkıntıları dinleyen Genç, 'Son dönemde Kayseri’de düzenlenen etkinlikler ve bu etkinliklere yönelik eleştirilere iktidar kanadından gelen açıklamaları ve gösterilen tepkiyi üzüntüyle karşılıyorum. Kayseri gibi önemli bir şehirde, vatandaşların ekonomik sıkıntılarla mücadele ettiği bir dönemde, kamuya mal olmuş isimlerin keyif görüntüleri vermesi elbette eleştirilecektir. Eleştiri, demokrasinin temel yapı taşlarından biridir ve siyasetin en doğal unsurlarındandır. Ancak halkın bu haklı eleştirilerini bastırmaya çalışmak, demokrasinin ruhuna aykırı bir tutumdur.' dedi.

Mesele, ‘ağzımıza sucuk götürmedik’ meselesi değil

'Öncelikle, Kayseri'nin lezzetli sucuğunu ve pastırmasını tanıtmakta hiçbir sorun yok.' diyen Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 'Öncelikle, Kayseri'nin lezzetli sucuğunu ve pastırmasını tanıtmakta hiçbir sorun yok. Hepimiz biliyoruz ki, bu ürünler zaten dünya çapında tanınıyor ve Kayseri'nin gururu. Ancak, bugün ülkemizin ve vatandaşlarımızın karşı karşıya olduğu sorunlar çok daha derin ve ciddi. Mesele, ‘ağzımıza sucuk götürmedik’ meselesi değil. Mesele, milyonlarca insanımızın derin bir yoksulluk içinde yaşaması. İnsanlarımız ekmek almakta zorlanırken, simit bile alamazken, sizin sucuk tezgahının arkasına geçmeniz ve bu görüntülerin tüm ekranlarda yayınlanması, açlıkla mücadele eden vatandaşlarımızı derinden yaralıyor.

Vatandaşlarımızın sorunlarına duyarsız kalmak, sadece görmezden gelerek çözülebilecek bir durum değildir. Bizler, vatandaşlarımızın yanında olmak ve onların sıkıntılarına çözüm üretmekle yükümlüyüz. Siyasetçilerin, toplumun gerçek ihtiyaçlarına odaklanması, halkın sorunlarına çözüm bulmaya gayret etmesi gerektiği bir ortamda, bu tip görüntülerin ortaya çıkması son derece talihsizdir.'
 

Beyhude çaba 

Türkiye’nin gündeminin AK Parti’nin yarattığı derin yoksulluk, yolsuzluk, hukuksuzluk ve liyakatsizlik olduğunu ve hiçbir beyhude çabanın bunun örtemeyeceğini belirten Genç, ‘Bugün Türkiye’deki ekonomik tablo çok net: Eylül ayında açlık sınırı 21 bin lira, asgari ücret 17 bin lira, en düşük emekli maaşı ise 12 bin lira. Bu rakamlar, milyonlarca vatandaşımızın nasıl zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini gözler önüne seriyor. Üniversite öğrencilerinin barınma sorunları, yurtların yetersizliği ve artan eğitim masrafları, gençlerimizi büyük bir belirsizlik içine itiyor. Üstelik, birçok öğrenci eğitim hayatını sürdürmek için ailesinden uzak şehirlerde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çocuklarımızın beslenme çantası boş kaldıysa, bu hepimiz için alarm zillerinin çalması anlamına gelir.

Türkiye’nin ve Kayseri’nin gündemi 22 yıllık AKP iktidarının yarattığı derin yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk, liyakatsizlik iken bunu asılsız iddialarla örtemeye çalışmak büyük bir acziyettir. Seçim gecesi, seçim sonuçları kesinlik kazanmamışken, halkın iradesini yok sayan AKP her yerde sandıklara itiraz ederken, ortada daha mazbata yok iken CHP’nin adayının makam aracını kullandığı söylemek bu acziyetin en büyük göstergesidir. Ama hiçbir beyhude çaba AKP’nin ülkede yarattığı tahribatı örtmeye yetmez.

Siyasetin, halkın sorunlarına çözüm üretmek için var olduğuna inanan biri olarak, ‘sizleri bilmem ama Aşkın Genç’in dümen suyu sadece ama sadece halkının ve milletinin dümen suyudur.’ Bu inançla hareket ederek, halkın çıkarlarını her zaman ön planda tutmaya devam edeceğiz. İktidar yetkililerine de önerimiz, Türkiye’nin ve Kayseri’nin gerçek gündemine dönmeleri ve vatandaşlarımızın taleplerine kulak vermeleridir.' diye konuştu.