Genç: Kimse benden kavga beklemesin

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç yaklaşan kongreleri işaret ederek, 'Kimse benden kavga beklemesin' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi haber merkezi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Genç: Kimse benden kavga beklemesin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Partisinin il örgütü tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, kongrelerde taraf olmayacağını açıkladı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde arzu ettikleri sonuçları alamadıklarını ifade eden Genç, “İktidar partisi milletvekili olarak sizlere, partime, ülkeme hizmet etmeyi çok arzu ediyordum. Fakat o fırsatı yakalayamadık” dedi. 
Seçimlerin neden kazanılamadığı konusunun analizinin kongrelerde yapılacağını ifade eden Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu tartışmaları hep birlikte yapacağız. Benim sizlerden istirhamım bu tartışmaları yaparken şahısları kırmayalım… Ben bir milletvekili olarak herkese eşit mesafede olacağım. Örgütümün seçeceği başkanlarımla, canı gönülden, partim için, Kayserim için, ülkem için çalışacağım. Birbirimizi kırmayalım. Ben mazbata töreninde de söyledim: Kimse benden kavga beklemesin. Biz bu başarıları elde ettiysek, bu oy oranına çıktıysak sevgi diliyle, diyalogla, dostlukla getirdik bu noktalara… Bundan sonraki hedefimiz partimizi yerelde ve genel de iktidara taşımak olacak. Bunun için ben milletvekili olarak elimden gelen tüm gayreti göstereceğim…”
CHP’nin kongre takvimine göre; 3 Temmuz’da ilçe delege seçimleri ile başlayacak süreç 30 Temmuz’a kadar devam edecek. Partinin ilçe kongreleri ise 5 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 16 Eylül’de başlaması planlanan il kongreleri de 15 Ekim’de tamamlanacak.