Gelenek bozulmadı: Kızılörenliler yine bir aradaydı

Her fırsatta doğdukları topraklarla kucaklaşan İstanbul'da yaşayan Kızılörenliler bu bayramda da geleneklerini devam ederek, ata toprağında bir araya geldi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Gelenek bozulmadı: Kızılörenliler yine bir aradaydı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İncesu Kızılören… Bir zamanlar belde olan, Bütünşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Kızılören, Kayseri’nin en dikkat çeken yerleşim yerlerinden biri… Ağırlıklı nüfusu İstanbul’da yaşayan ve özellikle Tahtakale piyasasında etkin bir yere sahip olan Kızılörenliler, gelenek-göreneklerine bağlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Her fırsatta Kızılören’i ziyaret eden İstanbuldaki Kızılörenliler, kimi zamanda İstanbul’da düzenledikleri etkinliklerle hem memleket hasretini gideriyor hem de örnek bir dayanışma sergiliyor. Kızılörenliler bayramlarda da farklı etkinliklerle bir araya gelmeyi ihmal etmiyor. 

Gelenek bozulmadı: Kızılörenliler yine bir aradaydı
Kızılörenliler bu yıl da geleneklerini sürdürdü. Kızılörenliler, Kurban Bayramı öncesinde, arefe günü Kızılören’de mezarlık duası için bir araya geldi. İstanbul Kızılörenliler Derneği de mezarlık duasına katılan Kızılörenlilere lokma dağıtımı gerçekleştirdi.