Gece saat 01.30! Protokol sahada

Kayseri'de son günlerde yaşanan gerginlikler sürerken Kayseri protokolü gece saatlerinde sahadaydı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Gece saat 01.30! Protokol sahada
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'ndeki 30 Haziran Pazar günü akşam saatlerinde Suriye uyruklu bir şahıs tarafından Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiaları kentte infial yaratmıştı. 

Yaşanan olayın ardından Kayseri hareketli dakikalar yaşandı. Bölge sakinleri sokağa döküldü. Suriyelilere ait iş yerleri taşlanırken bazı araçlarsa yakıldı. Olaylar ertesi günde de devam ederken emniyet güçleri tedbirleri en üst seviyeye çıkardı. Çıkan olaylarda ise 21 emniyet personeli ile 1 itfaiye personeli yaralandı. Sosyal medya üzerinden provokasyon yapan şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalar ise devam ediliyor. 

Gece saat 01.30! Protokol sahada

Dün akşam saatlerinde ise İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bazı basın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında "Provokatörler kamyonla adam taşıdılar" paylaşımındaki araçla ilgili çalışma başlatıldığı bildirildi.

Diğer yandan dün Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) A Milli Futbol Takımı çeyrek finale çıkmak için Almanya’nın Leipzig şehrinde Avusturya ile karşı karşıya geldi. Maçı 2-1 kazanan A Milliler çeyrek finale yükseldi. Kentte vatandaşlar araçlarla konvoy oluşturarak, büyük mutluluk yaşadı. Meşalelerle ve bayraklarla coşkulanan vatandaşlar tezahürat eşliğinde A Millilerin çeyrek finale çıkmasını kutladı.

Gece saat 01.30! Protokol sahada

Emniyet Müdürlüğü ise maç sevincine herhangi bir gölge düşürülmemesi için güvenliği en üst seviyeye çıkardı. Kayseri’de sular bir nebze durulurken Kayseri protokolü gece saat 01.30 sularında Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ankara’dan dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav Cumhuriyet Meydanı’ndaki son durum hakkında bilgi aldı. 

Protokol, vatandaşlarla bir araya gelirken provokasyonlara gelmemesi için uyarılarda bulundu. 

Gece saat 01.30! Protokol sahada