'Gazetecilik, demokratik toplumların temel taşıdır'

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutladı.

'Gazetecilik, demokratik toplumların temel taşıdır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlayarak gazetecilik mesleğinin önemini vurguladı. Yayınladığı mesajda, gazeteciliğin demokratik toplumların temel taşlarından biri olduğunu belirten Üzüm, "Gazetecilik mesleği, doğru bilgilendirme, kamuoyunu aydınlatma ve halkın haber alma mücadelesiyle savunma misyonudur dedi.

İl Başkanı Üzüm yayımladığı mesajda; “Gazetecilik mesleği, doğru bilgilendirme, kamuoyunu aydınlatma ve halkın haber alma hakkını savunma misyonuyla demokratik toplumların temel taşlarından biri olmuştur. Cesareti, araştırmacı ruhu ve gerçeği aydınlatma tutkusuyla çalışan, günümüzde de başta İslam Coğrafyası başta olmak üzere, insanlığın katledildiği Filistin’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın her yerinde gerçeği arayıp kalemini özgürlüğün sesi yaparak doğruyu savunmaya devam ediyor. 

Bizler de bu önemli gün vesilesiyle basın meslek ilkeleri doğrultusunda, doğru ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde kamuoyunu aydınlatan başta değerli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.” İfadelerini kullandı.