Fuar başlamadan tartışmalar başladı

Fuar başlamadan tartışmalar başladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

21-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’nin önemli yazarlarını ağırlayacak kitap fuarı ile ilgili Kayserili yazarlardan tepki geldi. Kayserili yazarlar özellikle medyatik isimlerin bilboardlarda resimlerinin bulunmasını eleştirerek, “kafanızdaki, "Büyük Yazar" kategorisine girmek için daha kaç fırın ekmek yememiz lazım, söyleyin de bilelim” dedi. Vedat Sağlam, sosyal medya hesabından paylaştığı yazısında yazarlar arasında ayrım yapıldığına dikkat çekerken, “Allah aşkına, söyleyin bana,hangi birimizi davet edip, "derdiniz nedir arkadaş?" diye sordunuz şimdiye kadar?” sorusunu yöneltti.

 

Kayseri’de ikincisi gerçekleştirilecek olan kitap fuarı ile ilgili tartışmalar bu sene erken başladı. Geçtiğimiz yıl yaşanan İhsan Eliaçık olayı ile ilgili günlerce tartışılan Kayseri kitap fuarına bu sene ise Kayserili yazarlardan tepki geldi. Kayseri’de yaşayan yazarlardan Vedat Sağlam’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı yazı ile yeni bir boyut kazanırken bu kez, “küçük yazar- büyük yazar” tartışması fuar başlamadan ortaya çıktı.

Vedat Sağlam yaptığı paylaşımda Kayseri’de yaşayan yazarlar olarak bu güne kadar hiçbir sorunlarının dinlenmediğini, hiçbir projeye dahil edilmediklerini ileri sürdü.

21-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuara davet edilen yazarlar arasında da ayrım yapıldığını ileri süren Vedat Sağlam, yaptığı paylaşımda “Kafalarında, "böyük!" yazar olarak tanımladıkları kimler varsa artık, sadece o medyatik yazarların fotoğraflarını asıyorlar bilboardlara. Tek tek isim yazmaya gerek yok, sizler de görüyorsunuz o, "böyük!" yazarların kimler olduğunu...

Hadi diyelim, diğer şehirlerden gelen, "güccük!" yazarları tınmıyor, kerhen davet ediyorsunuz. Ya bu şehrin yazarları, şairleri, düşünce insanları; yani bizler... Bizleri de mi tınmıyorsunuz ki, gerekli alakayı göstermiyor, fotoğraflarımızı bilboardlara asmıyorsunuz?!

Ey ilgili bürokratlar, kafanızdaki, "Böyük Yazar!" kategorisine girmek için daha kaç fırın ekmek yememiz lazım, söyleyin de bilelim. Sizden tek beklediğimiz, diğer şehirlerin gösterdiği alakanın %1'ini bari gösterin, yeter bize...” dedi.

Kayserili yazar olarak pek çok şehirde gerçekleştirilen fuarlara katıldıklarını vurgulayan Vedat Sağlam, “Efendim, ben ve bu şehirde yaşayan pek çok yazar, şair, sanatkar, düşünce insanı arkadaşımız kitap fuarları dolayısıyla pek çok şehre imza ve söyleşiye gidiyoruz yıllardan beri. Kahraman Maraş, Malatya, Kütahya, Konya, Şanlı Urfa, Samsun, İstanbul ve diğerleri... Ne yeniyiz bu konuda, ne de amatörüz. Bu şehirde üretmek, bu şehirde yaşamak, bu şehrin insanları ile hem hal olmak, bu şehri ve insanlarını sevmek suç mu arkadaş? Ne zaman bu şehrin yazarlarına, düşünce insanlarına, şairlerine, sanatkarlarına değer vereceksiniz? “ sorusunu yöneltti.